Pavlova torta sa sezonskim voćem, kremom od vanilije i umakom od jagoda

Pavlova

Neizostavne jagode s kremom od vanilije u prefinoj Pavlovoj izvedbi desert je koji će vas razveseliti.

Darko Škoranec iz zagrebačkog restorana Apetit donosi recept za Pavlovu tortu koju možete napraviti i u vlastitom domu.

Jagode punjene cheesecakeom - poslastica za prste polizati!

Beze kore

Sastojci:

  • 16 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • žlica škroba
  • žlica limunovog soka ili octa
  • žlica ekstrakta vanilije

Postupak:

Bjelanjak tučemo i lagano dodajemo šećer. Miksamo do staklenaste guste smijese i dodajemo ostatak. Razmažemo u željenom obliku i sušimo na 90 stupnjeva.

Krema od vanilije

Sastojci:

  • 8 žutanjaka
  • 0.5 l mlijeka
  • 0.5 l vrhnja za kuhanje
  • 150 šećer
  • 80 g glatkog brašna
  • mahuna vanilije
  • 2 dcl vrhnja za šlag

Postupak:

Zagrijati vrhnje i mlijeko do vrenja, pomiješati ostale sastojke i dodati malo zagrijanog mlijeka i vrhnja da se temperira. Uliti smjesu žutanjaka i kipućeg mlijeka i kuhati lagano do zgušnjavanja. Procijediti i ohladiti te dodati tučeni šlag.

Krema od jagoda

Sastojci:

  • 0,5 kg jagoda
  • šećer
  • gustin

Postupak:

Jagode i malo šećera (po potrebi) umiješati i kuhati na laganoj vatri s malo vode. Razraditi sa štapnim mikserom i dodati (gustin pomješan s vodom cca. žlica gustina s 3 žlice vode) i zagustiti po potrebi. Koristiti sezonsko voće po želji.

Kolač od jagoda po receptu Marthe Stewart za najbolji vikend!

Ordinacija.hr

Foto: PR

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!