Hrana i recepti

Hrana i recepti

Piletina i povrće s curryjem

Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.

Sastojci (za 4 osobe):

500 g pilećih prsa
500 g brokule
250 g gljiva
300 g cvjetače
200 g mrkve
1 luk
žlica meda
brašno (ili gustin) i ulje po potrebi

začini: crvena paprika ljuta ili slatka, sol, curry, umak od soje

Priprema:

Piletinu narezati na trakice ili kockice i staviti u marinadu s medom i sojinim umakom. Malo posoliti. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Potom piletinu ispeći na ulju u tavi ili woku oko 5-10 minuta, dok ne dobije smećkastu boju. Piletinu izvaditi i odložiti sa strane.

Na tavi prepržiti luk i dodati gljive. Nakon nekoliko minuta dodati cvjetaču narezanu na veće komade i mrkvu narezanu na trakice. Dodati vode da prekrije dno posude. Začiniti po želji s curryjem, soli, ljutom i/ili slatkom crvenom paprikom. Nakon 5 minuta dodati i brokulu. Podlijevati vodom. Povrće nije potrebno mnogo kuhati pa nakon 5 minuta u smjesu dodati i meso. Zaliti vodom da prekrije sve sastojke. Po želji zamiješati smjesu brašna (ili gustina) i dodati jelu kako bi se zgusnulo. Prokuhati nekoliko minuta.

Kao prilog poslužiti kuhanu rižu.

Napomena:

Navedeno povrće može se po ukusu ili sezoni zamijeniti nekih drugim povrćem. Tako ovisno o sezoni stavim i mahune, tikvice, grašak i kupus. Povrće dodavati u jelo ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno za kuhanje. Vrijeme pripreme jela nije dugačko jer se ne preporuča povrće previše kuhati. Bolje je ako ostane na pola kuhano i tvrđe.

Vedrana Živković

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo