Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pita s višnjama – poslastica koja će vam ovaj vikend popraviti raspoloženje

Biskvit od limuna – jednostavan, a jako ukusan

Sastojci za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 125 ml toplog mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 30 g maslaca

Sastojci za nadjev:

  • 250 g višanja iz staklenke
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice cimeta
  • naribana korica jednog limuna

Proljetne ideje za najslađe deserte s jagodama – od salate do tarta

Priprema:

Razmrvite kvasac i prelijte ga sa 125 ml toplog mlijeka. Dodajte četiri žlice brašna i malo šećera te promiješajte. U preostalo brašno dodajte dvije žlice šećera i prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubinu te u njoj razmutite jaje. Dodajte maslac u listićima i otopinu kvasca u mlijeku te umijesite glatko tijesto.

Pokrijte ga i ostavite 60 minuta da odstoji. Tijesto ponovo premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku kruga debljine 1 cm. 

Položite ga u namašćen okrugli lim za pečenje i uzdignite dio tijesta uz rub lima kako biste dobili željeni obrub. Ako vam ostane tijesta, narežite ga na trakice kojima ćete prekriti pitu u obliku mreže.

U zdjeli pomiješajte šećer, šećer u prahu, škrobno brašno, cimet i malo limunove korice.

Dodajte višnje i sve dobro promiješajte. Smjesu s višnjama rasporedite po tijestu, sve zajedno prekrijte trakama i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

Zbog ovog prezgodnog kuhara mogli bi se ozbiljno zaljubiti u povrće, a imamo i 3 njegova recepta

Magazin Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo