Biskvit od limuna - jednostavan, a jako ukusan

Shutterstock 685382257

Ovaj klasik od limuna, lako je i brzo pripremiti, a vrlo je ukusan. Biskvit od limuna, ako ste među onima koji znaju kontrolirati slatko, može trajati – danima.

Sočni biskvit od limuna s preljevom

Sastojci:

  • 170 g maslaca
  • prstohvat soli
  • naribana korica velikog neprskanog limuna ili dva manja
  • 200 g šećera
  • 4 jaja 
  • 260 g glatkog brašna
  • na vrh žličice praška za pecivo 
  • 150 ml mlijeka

Sladoled od avokada - pripremite sami ovo vrhunsko osvježenje

Za preljev:

  • sok svježe iscijeđena limuna
  • 2 velike žlice šećera u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Omekšali maslac izmiksajte s polovicom šećera, naribanom limunovom koricom i soli te dodajte preostalu polovicu šećera i miksajte dok ne dobijete jednoličnu pjenušavu smjesu. U smjesu dodajte naizmjence jedno po jedno jaje i nekoliko žlica brašna koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo, neprestano miješajući. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte te ulijte u duguljasti kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kolač pecite oko 45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Provjerite čačkalicom – gotov je ako izađe suha iz njega kad je zabodete. Još vruć kolač prelijte preljevom od limunova soka i šećera u prahu i ostavite ga da se ohladi. Možete ga jesti i mlakog, a jednako sočan bit će i idućeg dana.

Isprobajte fantastičan ljetni desert - tortu od sira i limuna

M. S.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!