Ovo je jednostavan recept za savršenu poslasticu koju ćete sigurno pripremiti još puno puta…
Ovo omiljeno voće obiluje jednostavnim šećerom – monosaharidom fruktozom, zbog čega su savršen izvor energije i ne zahtijevaju dodavanje šećera ako se pohaju. Važan su izvor kalija koji je važan za kontrakciju mišića, pravilan rad živčanog sustava i dobro funkcioniranje srca.
Probudili ste se loše volje? Pojedite bananu (i još 5 razloga zašto jesti ovo voće)
Ako želite nešto zdraviju poslasticu, koristite med umjesto šećera a banane pržite u kokosovom ulju.
Pohane banane
Potrebni sastojci za 2 osobe
- 2 banane narezane na kolutiće
- 4 žlice kokosovog ulja
- 2 žlica meda
- 3 žlice cimeta
Priprema:
- Ulje stavite na tavu te zagrijte na vatri
- banane u posebnoj posudi pomiješajte s cimetom i medom
- stavite ih na tavu i okrenite na drugu stranu nakon 1 minute
- izvadite i poslužite tople uz malo sladoleda od vanilije, maslacem od kikirikija ili francuskim tostom.
Telomere i starenje – kako spriječiti nastanak bora?
Dobar tek!