Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pohani kruh s cimetom – doručak za najbolji početak dana

Blago hrskav izvana, a iznutra mekan – pohani kruh hrana je kojoj malo tko može odoljeti. Isprobajte ovaj sjajan recept pohanoga kruha s pravim zimskim začinom – cimetom.

Kada se ujutro probudimo, najviše volimo pojesti nešto što nam neće oduzimati puno vremena u spremanju. Dosadile su vam žitarice i u zimskim danima htjeli biste nešto “konkretnije”? Donosimo vam recept za pohani kruh koji je gotov za 10 minuta i kojem jednostavno nećete moći odoljeti.

Pohani kruh s cimetom

Potrebni sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 4 kriške kruha
  • 1 žlica cimeta

Priprema:

  • u srednje plitkoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, šećer i vaniliju
  • svaku krišku kruha natopite u zamiješanu smjesu
  • u prethodno zagrijanoj tavi, koja ne smije biti preuljena, pržite natopljen kruh po 4 minute sa svake strane
  • ispržen kruh pospite cimetom

Pohani kruh možete preliti medom pomiješanim s cimetom kako bi bio još sočniji!

Želimo vam dobar tek!

Kruh ne mora biti dosadan: imamo dva maštovita recepta!

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo