Treba vam nešto slatko, nešto brzo i nešto domaće? Onda imamo sjajan recept za vas!
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 2 žlice meda
- 2 žlice limunovog soka
- 200 g trešanja
- 250 g integralnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 3 jaja
- 2 šalice jogurta
- korica jednog limuna
Imamo recept za fantastičnu štrudlu od trešanja!
Priprema:
Uklonite koštice iz trešanja. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva pa sa žlicom maslaca premažite kalup. U posudi pomiješajte, žlicu meda i dvije žlice limunovog soka. Kombinaciji dodajte dvije žlice otopljenog maslaca i očišćene trešnje pa ubacite na dno kalupa. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko pola sata, dok se trešnje ne karameliziraju i počnu se stvarati mjehurići. U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim u sredini napravite rupu i dodajte razmućena jaja, jogurt, koricu jednog limuna i ostatak otopljenog maslaca. Dobro povežite sastojke kako se ne bi pojavile grudice pa prebacite smjesu na trešnje koje su se prethodno ispekle. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko 45 minuta. Preokrenite i izvadite iz kalupa. Prije posluživanja ohladite desetak minuta.
Recept iz brošure preporuke za proljetno-ljetnu prehranu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Foto: Shutterstock