Hrana i recepti

Hrana i recepti

Punjene rajčice

Nakon kraće pauze i godišnjeg odmora, vraćam se u starom tonu, radnom mjestu, starim navikama, kuhinji i na kraju i svom blogu, i to sa sada posebno aktualnim zrelim, velikim, crvenim rajčicama, punim soka i na kraju prijeko potrebnim kalijem kojim su one posebno bogate.

kiU potrazi za nekim novim jelom i novim receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promijeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami…

Potrebni sastojci

8 velikih rajčica
3-4 žlice maslinova ulja
2 glavice luka
2-3 režnja češnjaka
1 grančica peršina
2 grančice timijana
300 g mljevenog mesa
2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
sol, papar
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
125 g mozzarella sira
maslac za podmazivanje

Priprema

l1. U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često miješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-ak minuta.

2. Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.

3. Pećnicu zagrijte na 190 °C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmiješajte s mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmiješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.

4. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-ak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo