Sladoled od višanja - osvježenje koje možete pripremiti i sami

sladoled

Sladoled od višanja jednostavan je za pripremiti, a iz zamrzivača će nestati u tren oka!

6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće

Sastojci:

  • 300 g višanja
  • 150 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • nekoliko kapi maraskina ili likera od višanja

Sladoled od avokada - pripremite sami ovo vrhunsko osvježenje

Priprema:

Višnje operite i izvadite im koštice. Trećinu višanja odvojite. Ostatak višanja kuhajte sa šećerom na jačoj vatri do gustoće džema. Ostavite da se dobro ohladi. Pripremljeni džem pomiješajte s kiselim vrhnjem u glatku smjesu i dodajte malo maraskina ili likera od višnje. Od slatkog vrhnja napravite šlag.

Zatim, miješajući dalje žlicom, umiješajte sveže, očišćene višnje i smjesu od kiselog vrhnja. Pažljivo ujednačite smjesu. Kremastu smjesu pretresite u plastičnu posudu s poklopcem pa stavite u zamrzivač.

Neka stoji najmanje osam sati prije upotrebe. Svakih sat i pol do dva sata izvadite iz zamrzivača i žlicom pažljivo smjesu promiješajte da se ne stvaraju kristali leda unutar sladoleda.

Sladoled od bjelanjaka? O, da, svakako isprobajte!

M. S.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!