Hrana i recepti

Hrana i recepti

Svinjski odrezak u bijelom umaku

Aromatična pržena svinjetina u umaku od luka i timijana jelo je koje će vam zamirisati kuću različitim finim aromama. Odlično je rješenje kad nemate puno vremena, a želite pripremiti nešto novo, što vaši ukućani još nisu probali i nešto malo drugačije…

jPotrebni sastojci

4 svinjska odreska
malo ulja
2 luka (kapule)
2 češnja češnjaka
sol, papar
2 žlice svježe iscijeđenog soka limuna
400 ml vrhnja za kuhanje
2-3 grančice timijana

Priprema

1. Očistite luk i češnjak. Jednu glavicu narežite dijagonalno na kolutove, a drugu kao i češnjak na sitne kockice. Odreske operite, posušite kuhinjskim papirom, pa ih posolite i popaprite. Popržite ih na malo zagrijanog ulja, u većoj tavi, sa svake strane po 10-ak minuta ili dok se lijepo ne zapeku. Izvadite ih na topli tanjur i držite poklopljene na toplom mjestu.

2. Pripremljen nasjeckani luk i češnjak popržite na preostalom ulju od pečenja, 10-tak minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, koje malo posolite i popaprite. Dodajte i ocijeđen sok limuna. Umak kratko prokuhajte, pa ga po želji izmiksajte štapnim mikserom. Timijan oplahnite, pa listiće umiješajte u umak. Još kratko prokuhajte. Odreske poslužite s umakom, ukrasite kolutovima luka i grančicama timijana. Kao prilog ovom jelu poslužite tjesteninu ili rižu.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo