Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tjedan zdravih gableca: lagani mediteranski sendvič

Ovaj smo tjedan pokazali da se uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh može uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.

Nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za
zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili
umjesto ručka. Svakog dana ovog tjedna predstavit ćemo vam jedan od
njih. Tako ste do sada mogli saznati kako pripremiti hrskavi sendvič od sira i graška, narančasti sendvič s jajima rustikalni riblji sendvič i pureći sendvič s medom i gorušicom. Danas donosimo recept za one koji znaju da je ljeto gotovo, ali im je Mediteran još u mislima…

Lagani mediteranski sendvič

Sastojci:

  • dvije pune kriške proteinskog večernjeg kruha
  • dvije male ili četiri cherry rajčice
  • nekoliko listova rikole
  • dvije veće ili četiri manje masline (narezane)
  • 30 grama mozzarelle, trećina kuglice
  • pola čajne žlic pesto umaka
  • pola čajne žlice maslinovog ulja
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • 20 grama pršuta (dvije trake – odvojite mast)
  • prstohvat papra

Priprema:

1. Namažite kruh mješavinom pesta i maslinovog ulja, pa dodajte narezane rajčice, masline i rikolu. Stavite kriške mozzarelle i pršuta, začinite paprom ili začinom po volji.

2. Dodajte nekoliko listova bosiljka i poklopite drugom kriškom kruha.

Dobar tek!

K. Pužar
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo