Tradicionalni japanski ramen pripremite po receptu slavnog kuhara

ramen

Donosimo vam recept za pripremu originalnog japanskog specijaliteta s potpisom slavnog chefa Motohika Mochizukija iz zagrebačkog restorana Hanami.

Sastojci:

  • 7-8 litara vode
  • 1 pile
  • 7-8 glavica češnjaka
  • 50 g svježeg đumbira
  • 200 g poriluka (kuhati 4-5 sati)
  • rižin ocat

Dodati:

  • 1-1,5 dl soja-sosa
  • 0,2 dl ramen rezance
  • jedno kuhano jaje
  • gljive

Dr. Lejla Kažinić Kreho otkriva zašto izbjegava mlijčne proizvode i koje namirnice obožava

Priprema:

Meso stavite u posudu za pečenje, dodajte temeljac, sojin umak, rižin ocat, svježi đumbir i češnjak. Poklopite posudu te je ubacite u pećnicu zagrijanu na 150˚C i “kuhajte” 4-5 sati. Nakon toga pojačajte pećnicu i dodajte preostale sastojke. Gusti i aromatični temeljac koji vam je ostao po potrebi razrijedite s malo vode te ga prebacite na štednjak. Ubacite u njega narezane gljive i kuhajte na srednje jakoj vatri dok gljive ne omekšaju. Kad gljive omekšaju, ubacite i ramen rezance te nastavite kuhati dok rezanci nisu kuhani. Skuhajte i meko kuhana jaja. Meso natrgajte na komadiće ili ga narežite na tanke šnite. Poslužite toplo.

Kajenski papar, batat, jogurt, đumbir... 10 (ne) običnih namirnica za jačanje imuniteta

M. S. 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!