Za ručak pripremite fino varivo od piletine

piletina, cuspajz, Shutterstock 336426953

Ako još niste odlučili što pripremiti za današnji ručak, donosimo vam recept za ukusno i zdravo jelo – Varivo od piletine i povrća. Možete ga skuhati i u većim količinama te porcije zamrznuti.

Ovo jelo prijedlog je za ručak. Namirnice su posebno označene za potrebe jedne osobe koja boluje od dijabetesa tipa 2, a autorica recepta je glavna medicinska sestra Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovec, Vilma Kolarić, dipl. med. tech.

Sastojci potrebni za pripremu ručka

  • 50 g žličnjaka
  • 50 g krumpira
  • 70 g graška
  • 1 mala žličica brašna
  • 60 g piletine bez kožice
  • 250 g svježeg povrća iz jednog svežnja zelenja za juhu
  • 1 čajna žlica ulja
  • 2 žlice sitno sjeckane pancete
  • ružmarin
  • peršin
  • celer
  • lovorov list
  • 1 crveni luk
  • papar
  • sol

*Žličnjake napravite od jedne male žličice ulja, pola žutanjka, žlice glatkog brašna, malo soli i 2-3 žlice mlijeka.

Zašto je peršin dobar za zdravlje?

Priprema:

  1. Skuhati piletinu za juhu u vodi koju ćemo poslije koristiti kao temeljac. U zdjelu na sitno narezanu pancetu dodati ružmarin, lovorov list i pirjati na laganoj vatri. Dodati narezani na kockice crveni luk, mrkvu i grašak te pirjati još deset minuta. Dodati krumpir narezan na kockice,korijen peršina i celera također narezan na kockice.
  2. Zgusnuti sa žlicom brašna i dodati temeljac u kojem se kuhala piletina. Dodati papra i soli po ukusu.
  3. Piletinu koju ste izvadili iz juhe odvojiti od kostiju, staviti u varivo i napraviti žličnjake. Sve treba još malo prokuhati.

Ovo varivo možete napraviti u većoj količini te podijeliti u porcije i zamrznuti.

3 savršena priloga uz bijelo pileće meso

Dobar tek!

A. A. 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!