Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Ove pomalo pikantne rolice odličan su prilog glavnom jelu ili jednostavno, a ukusno i zdravo predjelo.

Potrebni sastojci

k1 patlidžan
1 tikvica
20-ak crnih otkoštenih maslina
10 dag dalmatinskog pršuta (ili nekog drugog)
1/2 kg svježeg kravljeg sira
10 dag naribanog sira Gouda
2 žumanca
sol, papar
maslinovo ulje
svježi ružmarin

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 200° C. Patlidžan i tikvicu operite, odrežite im vrhove te narežite na tanke i dugačke listove debljine oko 3-4 mm. Nasjeckajte sitno svježi ružmarin i otkoštene masline, naribajte Gaudu, te narežite pršut na tanke trakice. Sve zajedno umiješajte u svježi sir. Dodajte žumanca, posolite, popaprite i dobro sve izmiješajte.

2. Smjesu žličicom premazujte po listovima povrća. Zarolajte. Po potrebi koristite čačkalice. Rolice gusto složite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslinovim uljem. Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-35 minuta ili dok ne požute i lijepo se zapeku. Ukrasite ih ružmarinom, poslužite uz ribu ili bilo koje drugo meso. Ili ih servirajte kao samostalno glavno jelo.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo