Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Zapecene rolice od tikvica i patlidzana

Ove pomalo pikantne rolice odličan su prilog glavnom jelu ili jednostavno, a ukusno i zdravo predjelo.

Potrebni sastojci

k1 patlidžan
1 tikvica
20-ak crnih otkoštenih maslina
10 dag dalmatinskog pršuta (ili nekog drugog)
1/2 kg svježeg kravljeg sira
10 dag naribanog sira Gouda
2 žumanca
sol, papar
maslinovo ulje
svježi ružmarin

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 200° C. Patlidžan i tikvicu operite, odrežite im vrhove te narežite na tanke i dugačke listove debljine oko 3-4 mm. Nasjeckajte sitno svježi ružmarin i otkoštene masline, naribajte Gaudu, te narežite pršut na tanke trakice. Sve zajedno umiješajte u svježi sir. Dodajte žumanca, posolite, popaprite i dobro sve izmiješajte.

2. Smjesu žličicom premazujte po listovima povrća. Zarolajte. Po potrebi koristite čačkalice. Rolice gusto složite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslinovim uljem. Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-35 minuta ili dok ne požute i lijepo se zapeku. Ukrasite ih ružmarinom, poslužite uz ribu ili bilo koje drugo meso. Ili ih servirajte kao samostalno glavno jelo.

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!