Šokirajte svoje prijatelje kvalitetom strašnih poslastica pripremljenih u duhu Noći vještica.
Izgorene mumije
Sastojci:
- hrenovke
- tijesto za pizzu
- crni papar u zrnu
Priprema:
Kuhajte hrenovke u kipućoj vodi par minuta. Izvadite i osušite. Tijesto za pizzu razvaljajte i izrežite na trakice širine pola centimetra. Hrenovke omotajte trakicama tjestenine i ostavite jedan dio blizu vrha hrenovke nepokriven. U njega postavite po 2 zrna papra, koji će služiti kao oči mumije. Hrenovke-mumije stavite na tepsiju, na namašćenu površinu ili papir za pečenje, i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok tijesto ne pozlati.
Zagrobni puding
Sastojci:
- vrhnje za šlag
- čokolada za kuhanje (onoliko grama koliko ćete mL vrhnja za šlag koristiti)
- mliječna čokolada
- orasi, bademi i lješnjaci
- gumeni bomboni u obliku crva
Priprema:
Otopite čokoladu za kuhanje na pari. Izmutite vrhnje za šlag dok ne postane gusto. Umiksajte otopljenu čokoladu u šlag i smjesu odložite u hladnjak. Naribajte mliječne čokolade, čokolade za kuhanje, orahe, lješnjake i bademe na sitne komadiće i pomiješajte. Izvadite posudice i par nekoliko gumenih crva u njih pa ih napunite čokoladnom šlag-smjesom iz hladnjaka. Posipajte površinu komadićima čokolade i orašastih plodova i dodajte još par gumenih crva na vrh.
Jabuke zla
Sastojci:
- pola litre soka od crvene naranče
- pola litre mineralne vode
- 1 limun
- šećer
- 2 L soka od brusnice
- led
- jabuke
Priprema:
Pomiješajte u velikoj zdjeli sokove i mineralnu vodu, iscijedite limunov sok u mješavinu i dodajte kocke leda. Jabuke ogulite i, ovisno o umješnosti, izrezbarite u lubanje i duhove te dodajte napitku.
Dobar tek!
Provjerite kako pripraviti najfinije recepte s bundevom!
Foto: Shutterstock
J. P.