Đumbir u borbi protiv masnoća

đumbir, ulje od đumbira, Shutterstock 438753784 (1)

Đumbir, kao dodatak ili sastojak hrane i pića, može zaštititi od pretilosti i kronične bolesti.

Đumbir kao jedan od najčešće korištenih začina na svijetu ima dugu povijest upotrebe kao biljni lijek za liječenje raznih bolesti zahvaljujući raznim fitokemikalijima i antioksidantima.

Đumbir i masnoće

Američka i kineska akademija znanosti provele su istraživanje o djelovanju đumbira na proces mršavljenja. Zaključili su kako đumbir smiruje oksidativni stres (oblik staničnog starenja), ima protuupalno svojstvo i snižava kolesterol i krvni tlak. Može čak smanjiti aterosklerozu, odnosno nakupljanje opasne masti u arterijama. Studije su pokazale da konzumiranje đumbira može poboljšati topljenje kalorija i smanjiti osjećaj gladi te da je povezan s gubitkom tjelesne mase kod odraslih pretilih osoba. Također je povezana s pozitivnim promjenama u kolesterolu, šećeru u krvi, krvnom tlaku, upalnim proteinima i zdravlju jetre.

Povećava pokretljivost crijeva i potiče metabolizam.

Naravno, ove studije koje su proveli na Američkoj akademiji za znanost nisu pokazale jednake rezultate kod svih ispitanika. No stručnjaci napominju kako je đumbir unatoč tome odličan izbor za čajeve i kolače te da svakodnevna konzumacija može dati samo pozitivne učinke.

Napravite čaj koji topi masnoće!

M.S.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!