MSM - mineral zdravlja i ljepote

natural msm u prahu organskih 7

MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu, te je prisutan u svim stanicama. MSM potječe iz oceana, gdje mikroskopski plankton izlučuje sumpor koji zajedno s morskom vodom isparava u atmosferu. Sumpor potom uz pomoć oborina dospjeva na kopno gdje se nakuplja u biljkama.

Iako je prisutan u gotovo svim biljkama, njegova se količina kao i konzumacija zbog klimatskih promjena i intenzivne poljoprivrede značajno smanjila. Iz tog razloga preporučuje se konzumacija u prirodnom obliku, poput MSM-a dobivenog iz kore skandinavskih borova.

MSM je važan faktor pri radu brojnih procesa u organizmu

Sudjeluje u proizvodnji novih stanica, kolagena i elastina, apsorpciji vitamina, održavanju zdravih zglobova, tkiva i mišića te pri uspostavi acidobazne ravnoteže. MSM je poznat kod formiranja kostiju i hrskavice te drugog vezivnog tkiva, što spriječava proizvodnju reumatoidnog faktora, ublažuje probleme s hrskavicom, bol u mišićima te probleme sa zglobovima i bursitisom.

MSM je sve popularniji kod sportaša jer pomaže pri bržoj i učinkovitijoj regeneraciji tijela, kod liječenja ozlijeđenih zglobova te povećava njihovu fleksibilnost.

Učinkovito djelovanje MSM kod osteoartritisa dokazala je studija iz 2006. od strane pet američkih znanstvenika s instituta u Tampi.

Klinička studija iz 2002. pokazala je da su sudionici koji imaju alergije uz redovitu dnevnu potrošnju MSM-a u mjesec dana uspjeli smanjiti simptome povezane s alergijama.

MSM - pomoć pri psorijazi i drugim kožnim problemima

MSM je pogodan za njegu kože jer joj vraća vlagu koju ona gubi s godinama. Masne hranjive kreme koži ne daju potrebnu vlažnost već dodatno zatvaraju pore i maste kožu. Uz oralnu konzumaciju, MSM se pomiješan s bepanthenom ili bilo kojom drugom neutralnom kremom može nanositi direktno na kožu prije spavanja. U jutarnjim satima koža ostaje svježa, meka i sjajna.

Kod problema s psorijazom kao i kod drugih kožnih problema, liječnici propisuju kortikosteroide koji, iako privremeno pomažu, dugoročno oštećuju kožu i donose brojne nuspojave i neugodnosti.

Kombiniranje MSM-a s kremom i apliciranje na mjestima oštećenim psorijazom pomaže koži pri zadržavanju vlage i elastičnosti, što pak smanjuje njeno ljuštenje i pucanje. MSM je učinkovit i kod akni, osipa, dermatitisa i drugih oštećenja kože.

Mineral ljepote

MSM je uz kožu također važan i za rast zdrave kose i noktiju. Njegovom konzumacijom se detoksificira organizam, što pospješuje izlučivanje raznih alergena i patogena. MSM se zbog svih svojih karakteristika također naziva i mineralom ljepote.

Kako bi se najbolje iskoristila učinkovitost MSM-a, preporučuje se njegova konzumacija u kombinaciji sa prirodnim vitaminom C (čija je koncentracija najveća u plodovima camu camu voća).

Natural MSM u prahu dobiven iz kore skandinavskih borova možete naručiti putem web shopa specijaliziranog za biljne i organske proizvode – Organskih7.hr i u web shopu Ordinacija.hr.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!