Želite bebu bez astme? Nabavite kućnog ljubimca

macka, kucni ljubimac

Želite poduzeti sve moguće mjere predostrožnosti i pokušati utjecati na to da vaš mališan ne bude sklon alergijama ili astmi? Okružite se kućnim ljubimcima za vrijeme trudnoće!

Sve dobrobiti kućnih ljubimaca za zdravljeAmerički istraživači Bolnice Henry Ford u Detroitu tvrde kako su dlakavi četveronožni prijatelji najbolja moguća preventiva za astmu i alergije vašim bebama. "Smatramo da raznolika izloženost širokoj lepezi mikrobakterija kod kuće i za vrijeme poroda utječe na razvoj djetetovog imuniteta“, izjavila je Christine Johnson, voditeljica studije.

Njen je tim pratio gotovo 1200 novorođenčadi i prikupio uzorke krvi kako bi izmjerili razinu antitijela imunoglobulina E (koji sudjeluju u imunološkom odgovoru alergenima) pri rođenju, šest mjeseci poslije, te godinu i dvije godine nakon rođenja.

Razina antitijela bila je prosječno 28 posto niža za vrijeme ranoga života beba čije su majke za vrijeme trudnoće puno vremena provodile s kućnim ljubimcima, usporedno s podacima beba koje nisu imale "četveronožnu braću ili sestre“. Također, bebe koje su rođene prirodnim putem imale su nižu razinu antitijela u odnosu na bebe rođene carskim rezom.

Studija je objavljena u časopisu Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Što ako ste zakasnili i vaš kikić muku muči s alergijama ili astmom? Probajte s ovim savjetima:

Alergije i astma - kako olakšati disanje?

Pravilna prehrana štiti od astme!

5 prirodnih lijekova protiv proljetnih alergija

Probiotici preveniraju alergije kod novorođenčadi!

Kemikalije iz dječke sobe povisuju rizik alergije za 180 posto!

Alergije pobijedite prirodnim putem

 Prati nas na Viber Public Chatu!