Probioticima uspostavite i povratite ravnotežu organizmu

trbuh, struk, bol u trbuhu, crijeva

Zanimanje za probiotike danas je sve veće, a razlog tome su brojna znastvena istraživanja koja ukazuju na korisno djelovanje probiotika na gotovo cijeli organizam.

Bitno je znati da nisu sve bakterije loše, dapače, većina onih koje se nalaze u crijevima korisne su, a mnoge i neophodne za održavanje zdravlja crijevne mikroflore.

Stres i manjak sna remete ravnotežu organizma

Naša crijeva su uvelike odgovorna za proizvodnju hormona sreće - seratonina potrebnog za proizvodnju “opuštajućeg” hormona melatonina. Unošenjem dobrih bakterija u organizam vaše će tijelo dobiti poticaj za proizvodnju ovih hormona i pomoći vam da čvrsto spavate.

Jeste li znali da stres može poremetiti ravnotežu bakterija u našim crijevima i potaknuti razvoj onih “loših”? Stres dokazano uzrokuje nastanak mnogih bolesti, stoga probiotici mogu poslužiti kao alat za poticanje razvoja “dobrih” bakterija, što će pogodovati zdravlju imunološkog sustava.

Kako si pomoći?

Osim uz pomoć dobrih bakterija, protiv loših se možemo “boriti” i prebioticima koji su ustvari neprobavljivi sastojci hrane i služe kao hrana bakterijama koje su našem organizmu korisne. Taj način "prehrane” bakterija prebioticima omogučava im da “nadjačaju” potencijalno štetne bakterije, što će na kraju pogodovati zdravlju organizma.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!