Ako u trudnoći jedete za dvoje možete ozbiljno ugroziti svoje i djetetovo zdravlje

trudnica, Shutterstock 63575020

Jedna od tri žene tijekom trudnoće nekontrolirano jede, potvrdili su rezultati studije

Iako se buduće majke često šale kako jedu za dvoje, nisu svjesne da to može ozbiljno utjecati na njihovo zdravlje, a i velike su šanse da će dijete do 15-te godine imati problema s viškom kilograma, otkrili su autori studije. 

U trudnoći kosa zahtjeva posebnu njegu: Evo što izbjegavati, a što raditi

Istraživanje je provedeno ispitivanjem 11 000 žena, a rezultati koji su objavljeni u magazinu "American Journal of Clinical Nutrition" otkrivaju kako čak 36.3 posto trudnica izgubi kontrolu kada je hrana u pitanju. Otprilike 582 žene su izjavile kako nemaju kontrolu i jedu previše dok njih 3 466 ponekad nekontrolirano jede. 

"Ovo je prva studija koja se bavila ovim problemom i pomogla nam je da saznamo kako je ovo problem koji se često javlja i ima utjecaj na zdravlje majke i djeteta, a vrlo se malo o tome govori" rekla je dr. Nadia Micali sa Instituta za zdravlje djeteta.

Debljanje u trudnoći će uzrokovati pretilost kod djece, a skoro je sigurno da će i majka u budućnosti imati isti problem.

Grudi su vam obješene? Odmah prestanite raditi ove stvari!

"Naše je istraživanje dokazalo da moramo biti svjesni rizika od pretilosti i biti glasni kada je u pitanju činjenica da se majke moraju informirati i moraju imati podršku ako ih muči ovaj problem.", napominje liječnica.  

Žene koje su nekontrolirano jele češće su i odlazile na dijetu te bile nezadovoljnije izgledom svoga tijela.

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!