Saznajte što sve može uzrokovati bol u dojkama

grudi, Shutterstock 509431102

Pročitajte što sve može uzrokovati bol u grudima kako bi se umirili, ili posjetili liječnika.

Bol u grudima zadaje glavobolju mnogim ženama jer se povezuje s rakom dojke. Razloga za brigu često nema jer uzroci mogu biti razni...

Zašto vas bole grudi?

Menstruacija: Ovo je normalno stanje i većina žena osjeti neku vrstu boli prije i za vrijeme menstruacije, a uzrokuju je hormoni i osjetljivost grudi.

Dojenje: Nakon poroda majke mogu osjećati bol u grudima, bilo da doje ili ne. Ako se stanje pogorša i bol ne prolazi, porazgovarajte sa svojim liječnikom. Mogao bi biti znak mastitisa.

Nedovoljno izlaganje suncu, krvna grupa... Iznenađujući razlozi zbog kojih imate poteškoća sa začećem

Mastitis: Do ovog stanja dolazi kada se mliječni kanali začepe i uzrokuju upalu. Simptomi su bolne grudi, temperatura i crvenilo oko dojki.

Trudnoća: Jedan od prvih simptoma trudnoće su bolne grudi uzrokovane hormonalnim promjenama. Bol je jače izražena u prvom tromjesečju trudnoće.

Ciste: Benigne ciste mogu uzrokovati bol i neugodan osjećaj u grudima. Ako napipate kvržice na dojkama najbolje je razgovarati s liječnikom kako bi pregledom utvrdio o kakvoj se kvržici radi.

Rak dojke: Bol na žalost je jedan od simptoma raka dojke, pa ako primijetite bilo kakve abnormalnosti uz bol, svakako posjetite liječnika.

Prevencija za svaku bol je zdrava prehrana, ispravna veličina grudnjaka i kontrola hormonalne slike. 

Živjeti s dijagnozom raka: “Odlučila sam ozdraviti i biti ona koja će preživjeti”

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!