Psiha

Psiha

Osam stvari koje morate znati prije nego obrijete ili izdepilirate stidne dlačice

Shutterstock

Prije svega nikada nemojte posuđivati svoju britvicu nekom drugom, a uvijek biste se trebali brijati s gelom za brijanje ili tuširanje

Sigurno ste se barem jednom porezali dok se se brijali britvicom. Ginekolozi savjetuju da baš zbog tog razloga svoje britvice ne dijelite ni sa kim jer to povećava rizik od dobivanja kakve infekcije. Osim toga, što češće koristite novu britvicu. Genitalije su vrlo osjetljivo područje, pa ako istom britvicom brijete noge, pazuhe i genitalije, ona će vjerojatno prije otupjeti. A tako se možete lakše porezati. 

Ginekolozi savjetuju i da uvijek koristite sapun ili gel za brijanje jer oni služe kao “granica” između kože i britvice. Unatoč onome kako većina ljudi brije dlačice, trebali biste to raditi u smjeru rasta dlaka, a ne obrnuto. Obrnuti smjer vrijedi samo za noge, bikini zonu poštedite toga! Smanjit ćete vjerojatnost ozlijeda i uraslih dlaka. Ako se ipak porežete obavezno dezinficirajte taj dio ili operite s mlakom vodom i sapunom. 

Ove stvari stidne dlake otkrivaju o vama

Ako ikako možete izbjeći, nemojte ići na depilaciju za vrijeme menstruacije ili dan prije. Koža je tad puno osjetljivija, jer je tijelo puno vode… jako boli!

Odlučite li se na lasersko odstranjivanje dlačica, znajte koji su rizici, posebno ako imate svijetlu kožu i dlačice. Moguće je da ćete dobiti pigmentirane flekice po koži. 

Trimiranje dlačica dobar je odabir samo ako imate dobro osvjetljenje! Čak i ako su samo škarice u pitanju, imajte na umu da je genitalno područje prepuno krvi, i moguće se baš nezgodno porezati. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo