5 pravila za uspješnu kupovinu cipela - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

5 pravila za uspješnu kupovinu cipela

Kupujte ih predvečer, svakako ih probajte i birajte samo one ugodne – to su tek neki od savjeta ortopeda za što uspješniju kupovinu cipela.

1. Što kasnije – to bolje

jS obzirom na to da naše noge (i stopala) do kraja radnog dana obavezno nateknu, cipele će vam, ako ih kupujete ujutro, do večeri vjerojatno biti pretijesne. Stoga je kasni šoping najbolja opcija kad su cipele u pitanju.

2. Promjene su neminovne

Trudnoća, debljanje i godine mogu uzrokovati produljivanje i proširivanje stopala. Do promjena može doći i na njihovom luku. Također, ako je jedno stopalo duže od drugog, kupite cipele u veličini onog dužeg. Ako kupujete sportsku obuću, ostavite prostor širine prsta između nožnog palca i cipele kako biste mogli obući deblje čarape.

3. Svakako ih isprobajte!

Veličina cipela može varirati od proizvođača do proizvođača! Razlike su moguće čak i unutar iste marke. Stoga zamolite prodavača da vam, osim vaše veličine, donese i par cipela pola broja veći i/ili manji.

k4. Ponesite i odjeću

Ako kupujete cipele za određenu haljinu ili pak hlače, svakako ponesite spomenute komade sa sobom kako biste odmah vidjeli cijeli outfit. Ako kupujete štikle, svakako ponesite i najlonke. Cipele nikada nemojte isprobavati na čarape koje u datom trenutku nećete nositi.

5. Poštujte intuiciju i dobar osjećaj

Ako se u nekim cipelama ne osjećate dobro (ma koliko one lijepe bile) nemojte ih kupiti! Pravi par ćete prepoznati čim ga obujete. One će vam savršeno pristajati i u njima ćete se osjećati kao da hodate po oblacima. Ako vam cipele stvaraju čak i najmanju neugodnost – odmah odustanite od kupovine. U njima ćete provesti veći dio dana pa one prije svega moraju biti ugodne i funkcionalne.

 

K. R.
Foto: www.allwomenstalk.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo