Ljepota

Ljepota

Do bijelih i zdravih zubi u samo dva posjeta zubaru

Poliklinika Tim Dent Miličić

Znate li da je osmijeh univerzalni znak za sreću i dobru namjeru u svim kulturama? Smiješak će isto protumačiti stanovništvo Azije, plemena iz najudaljenijih i najneistraženijih krajeva svijeta, kao i pripadnici, nama bliže, zapadne kulture.

Sam čin smijanja u sekundi će nam popraviti raspoloženje, poboljšati prvi dojam, osloboditi nas od stresa pa čak i ojačati imunitet. 

No, danas često primjećujemo kako se ljudi ustručavaju pokazati svoj osmijeh i nasmijati se jer značajnu ulogu igra i izgled zubiju.

Zdravi, pravilni, simetrični i bijeli zubima često su na listi želja, no neredovito nošenje aparatića u prošlosti ostavilo je vaše zube nepravilnima, a brojne ispijene kave promijenile su pigment vaših zubiju.

Na sreću, živimo u dobu kada je sve moguće i to u najčešće u veoma kratkom roku. Kako bi postigli biserno bijele, pravilne i zdrave zube u kratkom vremenu zna tim iskusnih stručnjaka iz poliklinike Tim Dent Miličić

Naime, taj stomatološki tim nudi keramičke ljuskice, stomatološki nadomjestak koji se postavlja na prednju površinu zdravog zuba i u potpunosti može promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba.

Kao takve, odličan su izbor za sve osobe koje imaju puknuće na zubu, jedan ili više zubi tamnije nijanse, nepravilan oblik zuba, pa čak i sitne razmake među zubima ili samo žele promijeniti estetski izgled svojih zubi i prilagoditi izgled osmijeha svojem licu.

Sam postupak je bezbolan i brz, a potrebna su svega dva posjeta liječniku dentalne medicine.

Za njihovo postavljanje potrebno je odstraniti do 0,5 mm zubne cakline, što znači da prirodna struktura zuba ostaje skoro netaknuta. Konačni izgled zuba daleko je od umjetnoga jer je staklo-keramička ljuskica svjetlopropusna, što znači da zubu daje sjaj isti kao kada svjetlo prođe kroz prirodnu caklinu i odbije se od unutarnje strukture zuba. Uz to, ljuskice se prilagođavaju vašem tenu, obliku lica i osmijehu.

Prije samog kretanja u terapiju pacijentu se može dočarati kako će finalni rad izgledati kompjuterski ili čak i probnim ljuskicama bez brušenja zuba u toj fazi odluke. Bitno je naglasiti da u procesu izrade ljuskica sudjeluje i sam pacijent. Sve njegove želje se uvažavaju i na taj način zajedno kreiramo savršen osmijeh, kazala dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić.

Slogan ‘Vaš osmijeh. Naša strast.’ idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike. 

Ordinacija.hr

Foto: shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo