Ljepota

Ljepota

Havajski astaksantin – najpopularniji dodatak za zdravu kožu ljeti

Snažna i učinkovita zaštita od oštećenja i starenja kože posebno je važna tijekom ljetnih mjeseci, no ključno je pripremiti se na vrijeme i djelovati iznutra.

BiAstin je u potpunosti prirodan dodatak prehrani, bogat je izvor vitamina E te sadrži 100% prirodni, havajski astaksantin i ulje šafranike.

Zahvaljujući tim vrijednim sastojcima štiti stanice od oksidativnog stresa te je brzo stekao svoju popularnost među sportašima, ali i svima koji provode više vremena na suncu.Zaštita koju nam pruža osobito u ljetnim mjesecima samo jedan je od razloga zašto su mnogikorisnici oduševljeni BiAstinom. U suradnji s bio&bio savjetnicima donosimo vam odgovore na najčešća pitanja o ovom snažnom ljetnom pomagaču.

Što je astaksantin?

Astaksantin je crveni pigment koji nastaje u biljkama i morskim mikroalgama (Haematococcuspluvialis). Ovaj snažan antioksidans u borbi sa slobodnim radikalima 500 puta je učinkovitiji od vitamina E, a od vitamina C je čak 6000 puta jači antioksidans. Znanstvena literatura govori u prilog havajskom astaksantinu i ističe njegov zaštitni učinak na prevenciju oštećenja izazvanih UV-zračenjem te protuupalno i snažno antioksidativno djelovanje.

Kada ga koristiti?

BiAstin se preporučuje koristiti kao priprema za sunčanje iprilikom duljeg izlaganja suncu, prije vježbanja i fizičkih napora prilikom kojih se posebno ističe kao potpora zglobovima te općenito za njegovani izgled kože i ljepši ten.

Na koji način havajski astaksantinštiti od sunca?

Kada je koža izložena visokim razinama ultraljubičatog svjetla dolazi do foto-oksidacijskog oštećenja koje uzrokuje opekotine od sunca, prerano starenje kože, fotodermatoze ili neka ozbiljnija stanja. Upravo zato su tijelu potrebni snažni antioksidansi koji će ga zaštititi od štetnog djelovanja slobodnih radikala, gdje se havajski astaksantin pokazao daleko nadmoćnijim u usporedbi s ostalim prirodnim antioksidansima.

Zašto baš havajski astaksantin?

Najbogatiji izvor prirodnog astaksantina su mikroalgeHaematococcuspluvialis, koje rastu izložene intenzivnomhavajskom suncu na obali Kone. Astaksantin se iz tih snažnih mikroalgi dobiva specifičnim postupkom ekstrakcije koji omogućava jamstvoučinkovitosti dodatka prehrani BiAstina, prvog astaksantina poznatog na hrvatskom tržištu.

Zaštitite se ovog ljeta protiv djelovanja slobodnih radikala, uživajte u obilju organskog voća i povrća, unosite dostatnu količinu vode i ne zaboravite na svoju dnevnu dozu havajskog astaksantina za blistav ten i super osjećaj. 

BiAstin potražite u svim bio&bio trgovinama i u web shopu www.biobio.hr | 0800 246 246.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo