Jeste li znali da možete napraviti sami lak za nokte i to baš onu nijansu koju želite...

lak za nokte

Ako su vaša strast lakovi za nokte, pripremite ga sami i tako uštedite ali i zadovoljite vaš poseban ukus!

Kako biste napravili lak za nokte, ne treba vam puno prostora ili financija, a ako želite svoje proizvode prodavati ili poklanjati, provjerite prvo kako vaši prijatelji reagiraju na vaš lak.

Kako napraviti lak za nokte?                                 

Naručite bezbojne lakove i posude za njih putem interneta. Nabavite paletu minerala u boji (prah) i fine šljokice. Možete nabaviti jednobojne šljokice ili više vrsta te ih miješati i tako dobiti unikatni proizvod.  Mjesto na kojem ćete pripremit lak mora biti potpuno sterilno i čisto.

U praznu čašu stavite dovoljno prozirnog laka kako biste odjednom mogli napraviti količinu po želji.

Dodajte mu prah u boji ili šljokice, ili jedno i drugo prema vlastitom receptu. Ako eksperimentirate, zapišite koliko ste čega stavili kako biste dobili željenu boju.

Evo što vam tjeme i kosa govore o vašem zdravlju i na koje probleme upućuju

Pomiješajte sve dobro sterilnim štapićem (po mogućnosti staklenim) te prelijte lak u posudu za njega namijenjenu. Ako vam je negdje nešto kapnulo, obrišite vatom i acetonom, a tako očistite i posudu u kojoj ste miješali sastojke.

Kako do željene nijanse?

Štapić za čišćenje ušiju stavite u posudu s prahom te lagano otresite u staklenu čašu. Dodajte kap bezbojnog laka i miješajte. Nanesite na nokat i pričekate da se osuši. Ako želite intenzivniju boju, dodajte još praha

Savjet:

  • Budite brzi jer se lak brzo suši.
  • Ako želite nježnu boju, stavite sasvim malo praha.

Vitamin C – zašto nam je koristan i kako prepoznati manjak?

Ako želite biti profesionalni, pribor za pripremu laka nabavite u specijaliziranim prodavaonicama. Ako planirate prodaju, dobro se raspitajte kakva su pravila i zakoni vezani za prodaju kozmetike iz kućne radinosti.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!