Ljepota

Ljepota

Kako osigurati savršenu manikuru – svaki put?

Donosimo vam savjete za savršenu manikuru, koja neće izblijedjeti nakon par dana.

Mnoge dame koje vole ukrašavati svoje nokte tvrde kako manikuru rade više zbog terapeutskog učinka koji ona pruža nego estetskog. Iako su njegovani nokti lijepi, sam postupak njihovog ukrašavanja i uloženi trud u izgled povećava osjećaj samopouzdanja. Znate li kako osigurati savršenu manikuru – svaki put?

Ne tresite!

Nemojte bočicu snažno tresti prije uporabe jer će to samo stvoriti balončiće zraka koji će ostati zapečaćeni na noktima. Ako trebate prodrmati lak i “pokrenuti ga”, dovoljno je zakotrljati bočicu po stolu.

Nanosite u tankom sloju

Lak nanosite u tankom sloju. Tako će se lakše nanijeti, prije osušiti, a izbjeći ćete neestetske tragove u njegovom sloju od dodira s drugim noktima ili predmetima. Sjetite se samo reljefnih tragova od ručnika ili prekrivača na svježe nalakiranim noktima.

Polako sa slojevima

Manikuru započnite prozirnim baznim lakom koji će boju odvojiti od samog nokta i učiniti skidanje laka jednostavnijim – nećete zaprljati prste bojom. Pričekajte da se bazni lak u potpunosti osuši prije nego započnete s lakom u boji. Ako nemate vremena, bazni lak nanesite dan prije. Jednako tako pričekajte da se prvi (tanki) sloj laka u boji osuši prije nego što nanesete drugi sloj.

Prekrijte cijeli nokat

Lakom prekrijte i rub nokta. Tako će boja dulje trajati.

Imajte pravi “alat”

Ako lakom zaprljate kožicu, nemojte ga sklidati vaticom natopljenom u skidač laka, jer biste lako mogli upropastiti manikuru. Umjesto toga uzmite tanki kistić (primjerice onaj za nanošenje ruža), umočite vrh u skidač laka i precizno ćete moći očistiti lak s kožice.

Nail art: kako ukrasiti nokte?

Birajte

Iako su vam određene nijanse prirasle srce, budite čvrsti i bacite stari lak. Ako postane pregust, neće se dobro nanijeti. Lak možete držati u hladnjaku kako ga biste bolje očuvali.

Koristite prečicu

Ako nemate puno vremena za sušenje noktiju i ako ne vjerujete proizvodima koji “ekspresno suše lak”, u posudu ulijte
hladne vode i odmah nakon lakiranja umočite nokte. Zbog hladne će se vode lak
smrznuti, a boja neće biti oštećena.

K. Pužar
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo