Kako se riješiti nereda u ormaru?

ormar, odjeca

Mnoge žene sanjaju o velikom ormaru kakav je Carrie dobila od Face u Seksu i gradu: dovoljno velikom da se kroz njega mogu prošetati.

Uz današnju realnu kreditnu sposobnost, ovo je san velikoj većini, koja se mora boriti za svaki milimetar kvadratni slobodnog prostora u malom, skučenom ormaru.

Nedavno je britansko istraživanje pokazalo kako ženama na šoping otpadnu tri godine života! Sagledano u ovom kontekstu, nije nimalo teško zamisliti hrpe i hrpe odjeće koja se nakupi kroz godine.

Nije iznenađujuće, veći dio vremena što žene provedu šopingirajući odnosi se na modu: od ukupno 25.184 sati i 53 minute cijeloživotnog šopinga, nježniji spol posvećuje 100 sati i 48 minuta odjeći i modnim dodacima. A tu "lovinu" treba i negdje smjestiti.

Čišćenje

Prvo što morate napraviti je temeljito očistiti svoj ormar. Izvadite SVE iz njega, očistite police i pažljivo prođite svaki komad odjeće koji posjedujete. Sada možete prijeći na drugi korak.

Razvrstavanje

Odvojite odjeću koja vam je premala, iznošena, koju ne želite više nositi ili koju niste obukli godinama. Budite iskreni i nemojte se zavaravati: ako posljednje dvije godine niste stale u omiljene traperice, šanse su da nećete ni sljedeće dvije.

Ne morate baciti komade koji vam više ne odgovaraju – ako su u dobrom stanju, radije ih darujte u najbliži Caritas. Isto se odnosi na torbice i cipele koje su vam dosadile.

Ostaci ostataka

Sada ste sigurno spali na puno više slobodnog prostora u ormaru. Odjeću koju ste odabrali zadržati složite i sortirajte prema namjeni: na jednoj polici držite majice s kratkim rukavima i slične ljetne stvari, na drugoj tanke majice s dugim rukavima. Na treću posložite zimske veste i džempere, a u posebnom dijelu ormara držite jakne, balonere i kapute.

Sve košulje koje imate, tunike i bluze posložite na vješalice i budite strogi pri ovom koraku – na vješalicu smije biti obješen samo jedan predmet. Također, vješalice poredajte tako da njihove kukice gledaju u istom smjeru.

Dok će se ovaj korak možda činiti prilično nepotrebnim nekima, drugi će ubrzo uvidjeti da će tako spriječiti zapetljavanje vješalica i odjevnih predmeta pri izvlačenju iz ormara.

Ovu metodu razvrstavanja odjeće primijenite četiri puta godišnje i sigurno će vam jutarnja dilema što obući biti brže riješena. Sa svakim novim godišnjim dobom samo razmjestite raspored odjeće, primjerice, u prednji dio ormara ili na više police koje su vam dostupnije pospremite proljetne i ljetne stvari, a jesenske i zimske predmete držite u pozadini.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!