Ljepota

Ljepota

Masaža lica bolje je rješenje od većine krema! Kozmetičarka pojašnjava kako je pravilno napraviti

Shutterstock

Možemo reći da se radi o kombinaciji brige o sebi i ulaganja u ljepotu…

Ako ste ikada bili na kozmetičkom tretmanu, sigurno vam je poznat onaj divan osjećaj kada kozmetičarka lagano krene masirati vaše lice… Kako nam je lice puno mišića, koje koristimo i kada jedemo, kada se smijemo ili govorimo, jasno je da je i njima potrebno opuštanje.  

Dobra je vijest da ne morate ići na tretmane kako bi dobili masažu lica jer ju možete napraviti i sami! Ako do danas to niste radili, idealna je prilika da naučite kako.
Masaža lica je odlična za kožu, ali i za psihu.

Kozmetičarka poznatih dama, Joanna Vargas navodi kako koža reagira na bilo kakva ugađanja, pa će se 5 minuta masaže lica isplatiti jer čete imati malo vremena za sebe i svoje misli te se tako lakše nositi sa stresom u ovim teškim vremenima.

Radite od kuće? Trener upozorava na važnost vježbi istezanja i nudi nekoliko genijalnih savjeta

Osim brige o sebi, dobrobiti za ljepotu su mnogobrojne: Pojačava proizvodnju kolagena, potiče elastičnost tkiva, detoksicira, relaksira i ravna bore. No u pitanju je samo kratka lista a Vargas ističe kako će se masažom poboljšati cirkulacija što će rezultirati zdravim sjajem kože.

Kada je nabolje vrijeme za masažu?

Pa kako možemo sami ukomponirati ovaj magičan sastojak za ljepotu u dnevnu rutinu? Možete masažu raditi bilo kad u danu, ali Vargas savjetuje da to učinite prije spavanja jer je upravo noć vrijeme kada se tijelo oporavlja u najvišoj brzini pa ako masažu napravite prije spavanja, ujutro ćete se probuditi ljepši nego ikada!

Zapamtite da uvijek prije masaže dobro operete lice jer ćete u suprotnom sve nečistoće samo „umasirati“ dublje u kožu. Možete koristiti bilo kakav proizvod za masažu, od omiljene kreme do ulja pa čak i seruma. Ako koristite kremu, a trebate dodatne vlage, slobodno na ruke stavite i malo vode.

Kako masirati lice?

Brojni su pokreti koje možete isprobati: Koristite dva srednja prsta za kružne pokrete, dlanovima lagano možete lupkati po licu ili se igrati prstima kao da svirate klavir na području oko brade. Svi pokreti neka budu prema gore, kao da podižete kožu. Koristite prilikom masaže i intuiciju te razmislite što želite kojim pokretom postići.

Kako biste otkrili koliko je pritiska potrebno, jer koža je ipak delikatna, Vargas savjetuje da gledate što radite, koža se mora pomicati ali nikako rastezati.

Stručnjaci otkrivaju kako do savršenih trbušnjaka bez napornih treninga

Što nikako ne smijete?

Nikada ne masirajte kožu ako imate bilo kakve upalne procese jer je tako vrlo lako prenijeti bakterije s jednog mjesta na drugo, a prije masaže možete na prištiće staviti kremu koja se za njih koristi i tako možete lakše izbjegavati kontakt s bakterijama.
Kozmetičarka zaključuje kako nema krivog načina masaže lica, a ako se prilikom nje osjećate dobro, nikako ne preskačite ovaj mali ritual.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo