Moćan napitak za savršeno sjajnu kožu - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Moćan napitak za savršeno sjajnu kožu

Foto: Shutterstock

Prehrambene navike, manjak sna, loša higijena te manjak tjelovježbe – sve su to faktori koji utječu na izgled naše kože.

Važno je napomenuti kako će vaša koža zapamtiti sve što se popili, stoga bi bilo dobro ovoga ljeta zamijeniti hladno pivo ili gazirani napitak ovom mješavinom voća i povrća kako biste se ljepotom kože lica isticali i na plaži i u noćnom izlasku.

Za najbolje rezultate koristite organski uzgojene proizvode, no za početak saznajemo zašto u ovaj “magičan” napitak stavljamo određeno voće.

Cikla: Cikla je nezaobilazna namirnica pri detoksikacijskim dijetama jer je prepuna antioksidanata te potiče probavu i rad jetre. Kožu će učiniti sjajnom.

Mrkva: Konzumacija voća i povrća bogatog karotenoidima može ostaviti traga na vašoj koži, dajući joj zlatni sjaj, a ujedno će poboljšati vaš imunitet i zaštititi reproduktivni sustav.

Jabuka: Jabuka je bogata dragocjenim prirodnim šećerima i organskim kiselinama koje pročišćuju organizam, a sadrži i tanin koji ima antibakterijski učinak, te eterična ulja. Osim što je vrlo bitna u našoj prehrani, pomaže i u sprečavanju bora i daje elastičnost koži.

Krastavac: Sok od krastavca izuzetno je zdrav kada se pije, ali i nanosi na kožu kao prirodan tonik. Ovo zeleno povrće hladi i hidratizira kožu stoga se koristi i kao prirodan sastojak u kozmetici za njegu kože. 

Lubenica: Osim što sadrži velike količine vitamina A, B i C, bogata je vodom i (oko 92 posto) i pomaže u regulaciji tjelesne težine jer ne sadrži mnogo kalorija. Bogata je vitaminom C i likopenom, satojkom koji usporava proces starenja te čini “flekice” i sve ožiljke manje vidljivima.

Potrebni sastojci:

 • cikla
 • mrkva
 • krastavac
 • jabuka
 • naranča
 • đumbir
 • naranča
 • lubenica
 • listići mente
 • limun

Postupak:

 1. U sokovniku (hladno prešanje) izradite sok od 1 cikle. Zatim dodajte 2 male mrkve, 1 manji krastavac (oguljen)
 2. Sada redom u sokovnik stavljajte: 1 oguljenu jabuku, mali komadić oguljenog đumbira te jednu malu naranču i sok limuna i jednu veću krišku lubenice.

Kada je sve gotovo, sok ohladite i konzumirajte tijekom dana. Pri posluživanju ukrasite svježom mentom!

Menta: Savršen ljetni začin za sva jela i pića

 

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo