Nikako ne trljajte zapešća nakon što ste nanijeli miris! Evo zašto - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Nikako ne trljajte zapešća nakon što ste nanijeli miris! Evo zašto

Shutterstock

Mirise koristimo gotovo svakodnevno, ali i dalje ne znamo baš sve o njima…

Koja je razlika između parfema i toaletne vode; kako izgleda pravilno nanošenje mirisa te zašto mirisi na svakome potpuno drukčije mirišu, objasnili su nam iz Douglas parfumerija.

Muči vas suha koža nakon ljetovanja? Oporavite se i osvježite uz ove savjete

1. Na mojoj najboljoj prijateljici parfem miriši bolje nego na meni

Suprotno mnogim mišljenjima, ne postoji univerzalno privlačan parfem – svaki miris ima svoju priču i na koži pojedinca ostavlja jedinstveni trag, stoga nemojte uvijek slušati preporuke prijateljica prilikom odabira mirisa. Neki od čimbenika koji utječu na to kako parfem miriši na osobi su razlike u prirodnom mirisu kože, način prehrane, tip kože i mnogi drugi.

2. Parfemska ili toaletna voda?

Ako sve mirise koje koristite nazivate parfemima, varate se. Zapravo, velik broj mirisa koje kupujemo u parfumerijama dolazi u obliku toaletne vode.

Parfemska voda ima daleko dugotrajniji miris od bočica na kojima piše eau de toilette. Stvar je u koncentraciji mirisnih čestica koja je u prvom slučaju daleko veća, pa je miris intenzivniji, a što je još bitnije, dugotrajniji!

S ovime na umu, lakše će vam biti odabrati ili jedno ili drugo.

3. Pravilno nanošenje mirisa

Za nanošenje mirisa birajte dijelove tijela s jakim pulsom, kao i one koji imaju veću toplinu poput vrata, ključne kosti, grudi ili zgloba šake. Pritom nemojte trljati svoja zapešća kod nanošenja mirisa, jer time zagrijavate kožu što dovodi do toga da neke mirisne note parfema ispare puno brže nego što bi trebale.

Prije nanošenja mirisa namažite se losionom za tijelo bez mirisa jer dobro hidratizirana koža zadržava miris dulje od suhe kože. Ako i pretjerate s količinom nanesenog mirisa, mjesto na kojega ste ga nanijeli prebrišite vlažnom maramicom bez mirisa ili na isto mjesto namažite losion za tijelo. Ako se dvoumite oko nanošenja mirisa na kosu, upamtite – u redu je poprskati malo mirisa po kosi, ali nikako svakodnevno! Kosa će vam se isušiti jer parfem sadrži alkohol, stoga radije odaberite neki mirisni regenerator.

Top 6 jesenskih frizura koje će vas oduševiti

4. Slojevito nanošenje mirisa

Ako želite imati jedinstven miris, uvijek možete isprobati slojevito nanošenje parfema. Za transformaciju su najbolji drvenasti mirisi, a kombiniranjem različitih parfema možete pretvoriti mirise koje imate u intenzivnije i bogatije – odlične za večernje izlaske ili nadolazeću jesen.

9 mitova o plavušama (od kojih su neki i istiniti!)

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo