Ljepota

Ljepota

Poslužite se ovim trikovima i zablistajte na plaži

Što ste vježbali, vježbali ste. Stigli ste na more i treba se skinuti u kupaći i krenuti na plažu. Naravno, najvažnije je da se osjećate ugodno u svojoj koži, ali postoji par trikova kojima se možete poslužiti ne bi li vaša figura izgledala još bolje.

Uravnotežena prehrana važna je kroz cijelu godinu, a ne samo par tjedana prije odlaska na more. Zasigurno već napamet znate sve savjete kako bi trebao izgledati pravilno posložen tanjur, ali znate li koja hrana nas “momentalno deblja” ili kako u svega par sekundi vizualno popraviti figuru?

Ne jedite hranu koja napuhuje

Ukoliko ne želite onaj napuhani trbuščić, dipl. ing. nutricionizma Mirna Trumbetaš kaže, izbjegavajte jesti ovu hranu prije odlaska na plažu.

Mahunarke poput graha, graška, slanutka, leće, boba i mahuna iako zdrave i odlične za ljeto u obliku variva i salata s obzirom na težu probavljivost i osjećaj napuhnotosti nidu najprimjerenije jelo prije plaže – savjetuje Mirna.

Kruh, pizza i ostali pekarski proizvodi zbog kvasca u svom sastavu također nisu najbolji izbor. Kako kvasac njima pomaže da se dignu, tako se i napuhuje naš trbuh nakon konzumacije.

Ne pijte odjednom velike količine vode

Ovo nikako ne znači da se trebate prepustiti dehidraciji, upravo suprotno. Pijte dovoljno tekućine, ali ju dozirajte. Princip je sličan kao i s hranom – više manjih porcija kroz dan je puno bolje od jedne velike. Ili možda želite nositi veliki balon vode sa sobom gdje god pošli?

Pazite! Obuća može vizualno skratiti noge

Svi sanjamo o dugim i vretenastim nogama, no neke majka priroda jednostavno nije podarila takvim atributima. Nema veze, postoji mali trik kojim možete vizualno izdužiti svoje noge. Osim što bi obuća za plažu prije svega trebala biti udobna i prozračna birajte one sandale koje se kopčaju ispod umjesto iznad gležnja.

Pažljivo odaberite kupaći kostim

Ne slijedite slijepo trendove. Odaberite onaj kostim koji vama najbolje stoji i u kojem se najugodnije osjećate. Nevjerojatno je koliko kroj i boje mogu učiniti za nas. Poigrajte se, budite hrabri i ne otpisujte stvari na prvu. Možda se ugodno iznenadite.

Znate li odabrati najbolji badić prema obliku tijela?

A. K.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo