Ljepota

Ljepota

​Što jedna noć pijanstva čini vašem licu

Sinoć ste popili čašicu previše? Sigurno danas patite od glavobolje i ostalih simptoma mamurluka. Jeste primijetili da su vam oči i lice natečeni? Sve je to posljedica previše alkohola.

Zbog plinova nastalih u crijevima koji su posljedica alkohola, lice će izgledati nate​čeno. To će se isto dogoditi zbog dehidracije. Najbolji način za sprečavanje ove pojave je umjerenost, pa ograničite broj alkoholnih pića na maksimalno dva.

Ali ako ste pretjerali i danas niste zadovoljni posljedicama, evo nekoliko brzih rješenja.

Umirujuća tekućina: Na oči stavite hladne vatice natopljene u zelenom čaju koji sadrži antioksidanse te tako umanjuje crvenilo i ​natečenost.

Krastavac: Odrežite dvije kriške svježeg krastavca kojeg ste držali u hladnjaku i ostavite ih na očima deset do petnaest minuta. Osim što je bogat vitaminom C, ovo krastavac sadrži velike količine silicija, koji sprječava zadržavanje vode.

Osvježavajuća “juha” od krastavaca s koprom

Svježe piće: Možete napraviti napitak od vode, bobi​ćastog voća i svežeg bosiljka. Napitak konzumirajte tijekom jutra.

Tretman aluminijskom folijom: Ako nemate pri ruci krastavac, poslušajte savjet vizažista Britney Spears, koji se kune u ovu neobičnu tajnu ljepote. U škrinji zamrznite traku aluminijske folije koju ćete ​izravnati po licu i kapcima. Više neće biti ni traga izdajicama dobrog provoda!

Je li sigurno koristiti aluminijsku foliju kod pripreme hrane?

Bjelanjak: Napravite snijeg od bjelanjka i kistom razmažite na područje oko oka. Ostavite da se upija 20 minuta i zatim isperite hladnom vodom. Rezultat? Područje oko očiju će se stegnuti i izgledati manje natečeno.

Kako svakodnevno zadovoljiti potrebe za vitaminima

Vitamini: U zdjelicu uljite hladnu vodu i dodajte nekoliko kapi vitamina E te dobro izmiješate. Namočite komadiće vate u smjesu i stavite na oči otprilike na 20 minuta. Ova kombinacija smanjuje otečenost očiju.  

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo