Ljepota

Ljepota

Tableta koja pretvara znoj u miris

Oduvijek ste sanjali o vlastitom parfemu – jedinstvenom, koji nitko drugi nema?

Ovaj se parfem ne prska iz bočice i ne nalazi se u metalnoj kutijici u obliku balzama koji se nanosi na pulsne točke. Ovaj se parfem – guta!

Naime, stručnjaci razvijaju kapsulu koja kad se proguta pretvara naš znoj u parfemsku vodicu! Djeluje s prirodnim procesima metabolizma, otpuštajući mirisne molekule kroz površinu kože dok se znojimo. Jednostavnije rečeno, vaš će znoj mirisati, a ne zaudarati!

S obzirom da smo svi genetički jedinstveni: neki se znoje više, drugi manje, nečiji se znoj gotovo i ne osjeti, ovaj će parfemirani znoj ovisiti samo o vama.

Lucy McCrae, australska umjetnica autorica “parfema koji se guta” i sintetički biolog Sheref Mansy nadaju se kako će stvoriti “biološli pojačanu drugu kožu, sintetiziranu direktno iz prirodnih procesa tijela”. Njihov je cilj bio započeti raspravu s kozmetičkom, farmaceutskom, modnom i tehnološkom industrijom.

Pitanje je tko je voljan gutati tablete samo da bi divno mirišao? U svijetlu hrane koja dolazi u malim tabletama, seksualnim rješenjima, pa čak i “lijeku” za sijedu kosu koju neke kozmetičke kuće razvijaju, želimo li i lijek za svoj miris?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo