Ljepota

Ljepota

Unatoč recesiji, prodaja laka za nokte ruši rekorde

Mnoge žene će potvrditi kako ne postoji briga koja se ne može riješiti šopingom. Nekada su kupovale cipele, torbice ili haljine, a danas kupuju lak za nokte!

Podaci preko velike bare, ali i u Engleskoj pokazali su neočekivani porast prodaje ovog modnog dodatka. Tako je britanski lanac drogerija Superdrug zabilježio porast prodaje lakova za nokte od 37 posto prošle godine. Američki su pak podaci impresivniji: prodaja laka za nokte porasla je za 54 posto samo 2010. godine, pokazali su podaci s terena. Suprotno tome, prodaja ruža za usne porasla je “samo” 14 posto, tvrde iz NPD Group koja se bavi istraživanjem tržišta.

“Živimo u svijetu opsjednutim imidžom, a lak za nokte je postao ultimativni modni dodatak. Žene žele brzo i jeftino do najnovijeg izgleda. Novi lak za nokte predstavlja izraz individualnosti i jednako uzbuđenje kao i novi odjevni komplet za samo deset posto cijene”, tvrdi Mark Rodol, direktor tvrtke Models Own, koja proda bočicu laka za nokte svakih 15 sekundi.

Čini se kako se pripadnice ljepšeg spola ne libe ni potrošiti malo ekstra love na manikuru u salonu – najpoznatiji ondašnji salon za uređenje noktiju prošle je godine ostvario 22 milijuna funti dobiti. Kada govorimo u hrvatskim terminima, gotovo svakodnevno portali za grupnu kupnju imaju ponude za manikuru ili pedikuru po izuzetno povoljnim cijenama. Tako si možete priuštiti tretman noktiju za manje od stotinu kuna…

Kako savršeno nalakirati nokte?

“Boja laka za nokte je postigla status modnog dodatka, što je divno. Predstavlja luksuz koji si možemo priuštiti i zbog toga se dobro osjećamo”, zaključila je Suzi Weiss-Fischmann iz kuće O.P.I.

OPI Nicki Minaj

“Poznate žene poput Rihanne i Katy Perry nose cirkone, printove ili metalne lakove za nokte. To je ohrabrilo mnoge žene da i one nose boje i dezene”, tvrdi Sara Wolverson, direktorica kozmetičkog dijela drogerije Superdrug za DailyMail.

Ako se same želite okušati u nail artu, probajte naše savjete: Nail art: kako ukrasiti nokte?

K. Horvat
Foto: arhiva, O.P.I. i Gejba, Parokeets blog

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo