Zaboravite na ove namirnice ako želite ravan trbuh - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Zaboravite na ove namirnice ako želite ravan trbuh

Foto: Shutterstock

Tema o kojoj se ljeti najviše raspravlja među ženama je sigurno kako do ravnog trbuha… Bez vježbanja, naravno, ne možete očekivati savršene rezultate, ali pravilnim odabirom namirnica možete spriječiti nakupljanje masnih naslaga upravo na tom području

Ove namirnice izbacite iz prehrane jer će one sigurno utjecati na nakupljanje masnoća tamo gdje najmanje želite

Pivo

Jedna od negativnih posljedica pretjerane konzumacije je pretilost i dobivanje tzv. “pivskog trbuha”. Takve osobe vrlo često nemaju pravilnu prehranu ili se nedovoljno kreću, no ni kalorijska vrijednost pive nije za zanemariti  (3 dcl pive sadrži oko 150 kcal). Alkohol potiče glad te vrlo često nakon njegove konzumacije pretjeramo u hrani. Stoga kada poželite uživati u pivi, nemojte pretjerati u količini!

Ginekolog otkriva kako prepoznati prve znakove trudnoće

Zaslađena i gazirana pića

Ljeti je bočica je nezaobilazan dodatak u automobilu ili na plaži, ali važno je obratiti pozornost što se u njima i nalazi. Gazirana i zaslađena pića sadrže dodane šećere koji povećavaju njihovu energetsku vrijednost i time doprinose ukupnom dnevnom energetkom unosu. Ako je njihova konzumacija rijetka to se ne smatra zabrinjavajućim, no ako ste na dijeti i želite smanjiti kilograme to je jedan od najlakših načina kako da se umanji dnevni unos kalorija.

Umjesto tih napitaka odaberite nezaslađene biljne čajeve ili vodu u koju možete dodati limun ili limetu i dobiti svoje vlastito osvježavajuće piće.

Koji stil plivanja sagorijeva najviše masnoća, a koji je idealan za bolna leđa?

Čips

Veliki broj ljudi je obožavatelj čipsa te stoga nije ni čudno što u trgovinama postoji ogroman izbor različitih proizvođača, različitih okusa i veličina pakiranja. 

Čips je u prehrani izvor praznih kalorija što znači da ne osigurava nutrijente važne za normalno funkcioniranje organizma i najčešće posluži kao zamjena za voće i povrće.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo