Ljepota

Ljepota

Želite mirisati poput pizze, plastelina ili mjesečeve zrake?

Sve se svodi na to da je miris najjači okidač uspomena i osjećaja koje svaki od nas povezuje s tim uspomenama.

Mirisa ima koliko ima i ljudi na Zemlji, a ako vaše srce više zagrije neki posebni, možda biste svoj novi favorit mogli odabrati među stotinjak izdanja osebujne mirisne tvrtke Library of Fragrance.

Naime, ovaj su tjedan svjetlo dana ugledali parfemi nazvani Kamin, Plastelin, Puslica od limuna, Sapun, Čista koža, Gin i tonik, Vatreni curry, Svježe oprano rublje, Mjesečeva zraka, Sveta vodica, Staja, Sedlo, Papir za pržene krumpiriće ili Sunčeva zraka. Linija je kreacija Marka Cramesa koji je prije osam godina pokrenuo “biznis koji je čudno mirisao”, izbacivši tri parfema: Prljavština, Trava i Rajčica. Od tada su njegovi mirisi popularizirani, a posao je proširio na sve članove obitelji koji sami rade parfeme.

mirisi

“Bez ozbira na to želite li se podsjetiti na miris djedovog staklenika ili koktela koji ste pijuckali na plaži na odmoru, mi imamo miris za ponuditi. Sve se svodi na to da je miris najjači okidač uspomena i osjećaja koje svaki od nas povezuje s tim uspomenama. Ako vas miris svježe pokošene trave podsjeća na sretne, bezbrižne ljetne dane, to će isto učiniti i naš miris ‘Trava?”, objasnio je Crames.

Da možete imati parfem koji vas podsjeća na bilo kakvu uspomenu, što biste odabrali?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo