Ljepota

Ljepota

Žene provedu 474 dana svog života šminkajući se

Nije nikakva novost – žene provedu čitavu vječnost ispred ogledala, šminkajući se. Dobro, možda ne vječnost, ali u svom će životu izdvojiti ukupno 474 dana za šminku. Tako je, godinu i tri mjeseca ili jedan tjedan godišnje.

Tako bar glase rezultati britanskog istraživanja koje je provela klinika za uljepšavanje Specialist Make-up Services.

Kada se pobliže analiziraju svi ti dani, ispada kako prosječna Britanka potroši tri sata i 19 minuta tjedno uljepšavajući svoje lice šminkom. Radnim se danom sprema za posao i šminka 14,5 minuta. To se vrijeme poveća za deset minuta vikendom, a jednom tjedno prosječna dama provede 76 minuta spremajući se za izlazak.

Ogledalo, ogledalce moje…

Žene najviše pažnje posvećuju šminkanju očiju: uređivanje obrva, nanošenje sjenila, tuša za oči i maskare preokupira ih 17 minuta ako se spremaju za izlazak vikendom, tj. taj dio poredstavlja jednu četvrtinu ukupnog “rada na stajlingu”.

“Danas žene vode tako zaposlene i potpune živote da bilo što što im može pomoći uštedjeti na vremenu predstavlja pun pogodak – pogotovo ako uzmete u obzir da žene izgube cijeli tjedan godišnje na nanošenje šminke. Mnoge se žene žale da im se toliko žuri ujutro da jednostavno ne izgledaju najbolje što mogu kada stignu na posao”, komentirala je Debra Robson, direktorica klinike koja je provela istraživanje. Ona svim zaposlenim ženama preporučuje polutrajnu šminku, koja im može biti od velike pomoći: ona će ih uljepšati i pomoći s vremenom, kojeg će imati za druge bitne stvari.

S ovakvim tretmanom možete uvijek izgledati kao da ste se upravo našminkali i detaljno posvetili svakom detalju svog lica: obrvama, očima i usnama! Ne morate brinuti oko curenja tuša za oči zbog prehlade, trljanja očiju ili ponovnog nanošenja ruža za usne. Sve će biti na svom mjestu!

Želimo čuti vaš glas: provodite li i vi toliko vremena šminkajući se i biste li se odlučile na polutrajnu šminku?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo