Blagdanski fitness iliti jurnjava za poklonima!

par-veza-shopping-kupovina1

...možete li zamisliti sliku Tri kralja kako pod okriljem Zvijezde Repatice u zadnji tren jure po gradu tražeći zlato, ulje i tamjan? Mislim da ne! Jer bez obzira na to vjerujete li, koliki ste vjernik ili imate li svoju viziju religije, priču o Tri kralja ste sigurno čuli.

Što se promijenilo u našim životima u proteklih 2009 godina, osim što smo si "olakšali“ živote izumima poput automobila, mobitela i interneta?

KupovinaImamo najraznovrsnije dućane na svakom koraku, radimo svi punom parom i privređujemo sredstva... pa opet, kada dođe vrijeme blagdana, mira i radosti, recimo čak i blagdanskog darivanja (koje potiče baš od Tri kralja koji nose darove), velika većina postaje napeta u odlučivanju. Odlučivanju kada i koliko vremena potrošiti na odabir i kupovinu poklona nama najdražim ljudima. I unatoč svom vremenu koje imamo tijekom mjeseca studenog i prosinca, još uvijek srećem prijatelje koji nemilice jure po gradu 23. ili 24. i skinu i do kilogram-dva u samo jednom danu, silno pokušavajući naći nešto što će obradovati njihove najmilije...

E pa dragi moji, koliko god vam je teško sustavno se baviti tjelovježbom i održavanjem željene kilaže, molim vas, nemojte istu regulirati na prethodno opisani način... Kako sam ja uspio dovesti svoj blagdanski fitness u red?

Iskreno, do prije par godina nisam se razlikovao od većine, a onda prije nekih 7 godina, na jutarnjem talk show-u, naš poznati radio i tv voditelj – gospodin Meštrović rekao je slijedeće: "Znate, ja Vam između 01. i 07. prosinca obavim blagdansku kupovinu, smireno i polako, svaki dan po malo, a onda cijeli tjedan prije Božića, uživam šetajući po parkovima, trgovima, provodim vrijeme sa svojom djecom i suprugom, i s čuđenjem gledam mase kako jurcaju po dućanima. I sretan sam što blagdane ne provodim s prodavačicama raznih drangulija, jer kada nemate više opcija...“ Ta njegova izjava, meni je promijenila blagdanski doživljaj i jednom ću se gospodinu Meštroviću najiskrenije zahvaliti na tome...

Stoga dragi moji, nije kasno da se laganim koracima, u slijedećih par dana uputite u svim željenim smjerovima grada, smireno i polako pronađete sitnicu kojom želite obradovati svoje bliske prijatelje i rođake, ili počnete istu izrađivati... A onda, u božićnom tjednu, svoju energiju usmjerite na puno ljepše, bolje i vrijednije  - svoju djecu, ženu, muža, prijatelje, roditelje.... Sretni vam bili blagdanski dani!

Pišite Orlandu na:
kolumnist@ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!