Lookovi Cro-a-Portera

Saša Joković

Moda, ljepota, ženstvenost, savršeni make up… sve su to poveznice Cro-a-Portera, modnog događaja koji je prošlog tjedna u tri dana okupio mnoge. One koji prate modne trendove iz pomodnosti, znatiželje, poslovnih razloga ali i samo iz razloga „biti viđen“.Kao što pretpostavljate, bio sam prisutan sva tri dana, poslovno.

sašaPriznajem, svoje potpuno zadovoljstvo bavljenja ovim poslom doživljavam radeći na foto sessionima, kao na posljednjem za Chanel. Ipak vratimo se Cro-a-Porteru. Odabir make upa za revije uvijek se dogovara unaprijed s dizajnerima. Make up upotpunjava kolekciju, tako da nema razlike u pristupu poslu u Hrvatskoj i inozemstvu. Razlika je jedino u produkciji koja je u inozemstvu na većem, vrhunskom nivou, ali cijela priča je vrlo slična. Što se mog dijela posla tiče, imam isti pristup poslu kao i moj tim.

sašaZa kolekciju Arileo i Ivana Ledenka make up je inspiriran osamdesetima ali na moderan način. Na način osamdesetih je rađeno rumenilo tako da je na jagodice, veoma visoko, naneseno pink rumenilo. Laganim shimmerom je postignuta svježina. Oči su jako naglašene tamno smeđom olovkom u oku i tamno smeđim sjenilom, čime smo dobili više smokey efekt. U kutove oka stavili smo žućkasti pigment da bi otvorili oko, a obrve smo posvijetlili za maksimalan naglasak na smokey eyes. Usne su neutralne, na njih je nanesen puder i na njega roza bež shimmerasti ruž. Maskara nije korištena, što je često kod make upa za revije. Ovdje nije bilo potrebe za maskarom jer smo se poigrali oblikom oka i sjenom koja je izvukla oko u mačkasti izgled.

marinaMarina design – zanimljiva i po meni jedna od najboljih kolekcija uz koju smo pripremili jednostavan ali uočljiv make up. Uz bijele trepavice, jako bijelo isvjetljeno područje oko očiju s bijelim shimmerastim sjenilom, korištena je i bijela olovka u oku. Obrve su samo počešljane gelom koji ih fiksira da stoje prema gore. Fokus, ovog, pomalo avangardnog make upa je na usnama. Korišten je jako crveni glossy ruž.


Sljedećeg tjedna očekuje vas još malo revijalnog make upa...

Fotografija: Goran Matijašec

Kolumnu sponzorira:
Vrban&Joković

 Prati nas na Viber Public Chatu!