Trikovi za "proljetnu blistavost" kože

zena-bore-njega-koza-naranca-starija-osmijeh-lijepa

Tmurni dan, stres na poslu, loša prehrana i nedostatak vitalnih nutrijenata definitivno mogu ostaviti posljedice na zdravlje i izgled kože.

Mnogi pacijenti tijekom savjetovanja izjavljuju kako žele preparat koji će napraviti na koži “wow” učinak i pružiti joj instant blistavost! Sa stručnog aspekta mogu reći kako je bilo kakav efekt prirodne blistavosti moguć isključivo zbog eksfolijacije odumrlih stanica (bolje refleksija svjetlosti od kožu), trenutačne hidratacije kože ili pak sve češće primjene mikroniziranih pigmenata i reflektirajućih sfera u dermokozmetičkom preparatu. Kozmetička industrija poseže za takvim tehnološkim rješenjima upravo zbog sve veće nestrpljivosti potrošača da istog trenutka tijekom korištenja proizvoda, zamijete pozitivne i vidljive promjene na tenu.

Ekstrakt bisernih čestica, višestruko obloženi mineralni pigmenti, fotokromatski ili perlescirajući pigmenti samo su neki od kozmetičkih sastojaka koji se mogu naći u “instant glow” preparatima. Izvrsno reflektiraju svjetlost na površini kože, čime se vizualno “oponaša” učinak zdrave i putene kože. Sve su češće prisutni i u primerima ili tonirajućim make up podlogama. Kako je dehidracija najčešći problem neuravnoteženog stanja kože koja se manifestira umornim i sivkastim tenom, boricama oko očiju, pomno odabrani ovlažujući sastojci poput hijaluronske kiseline, betaina, uree ili pantenola mogu pružiti dugoročni benefit u prevenciji nastanka dubljih bora , ali joj i trenutačno umanjiti vidljive znakove umora. Baš iz tog razloga, dobra hidratacija je ključna za optimalnu njegu i instant blistavost kože.

Vitamin C u određenoj formulaciji (mora biti zaštićen od oksidacije i stabilan, s postupnim otpuštanjem) izvrstan je za mikrocirkulaciju kože, ali i za sintezu kolagena i posvjetljivanje hiperpigmentacija. Osjetljivi tipovi kože moraju se konzultirati sa stručnjakom. Kako bi se koža dubinski obnovila, potreban je ipak duži period od 3 tjedna do 6 mjeseci, stoga dugoročno savjetujem da kod zdravstvenog stručnjaka (liječnik dermatovenerolog, estetski kirurg, potražite opcije s intenzivnijim tretmanima (pilinzi hidroksi kiselinama, retinoidi, dermoabrazije, laser, IPL i sl.), naravno uz prethodno provedene temeljite konzultacije i anamnezu.

Dobra hidratantna krema ili serum, kao i make up sa specifičnim reflektirajućim pigmentima ipak su samo pomoćno “zavaravajuće” sredstvo, koje nam uz dobar san, prozračivanje prostorija, zdraviju prehranu i dodatke prehrani (poput ekstrakta zelenog čaja, vitamina C i E, piknogenola, likopena, i sl.), te dovoljne količine tekućine (vode) mogu pružiti zdraviji izgled kože i toliko željenu blistavost na nešto duže staze.

 Želim Vam zdravu i lijepu kožu!

 Prati nas na Viber Public Chatu!