Ljepota

Ljepota

Bogati balzam od limuna

Poklonite svojih ruku djelo…

Bogati balzam od limuna je na granici maslaca i balzama, što znači da je izuzetno svestran: koristite ga kao balzam za usne, za ispucalu kožicu oko noktiju, hranjivu kremu za ruke, stopala, laktove, koljena i slična mjesta sa zadebljalom ili ispucalom kožom…

Idealan je za zimsko vrijeme koje dodatno isušuje kožu, ostavlja ju crvenom i ispucalom, s obzirom na to da ju sjajno hrani i hidratizira. Osnova ovog recepta je omjer pčelinjeg voska i ulja jedan naprema dva, a iz njega se dobije količina dovoljna za 12 manjih balzama.

Naravno, umjesto limuna možete koristiti i neko drugo aromatično ulje po ukusu. U ovom receptu s bloga Bespangled Jewelry korišten je ekstrakt limuna, a ako koristite ulje trebat će vam samo nekoliko kapi. Napravite veću količinu i ulijte u metalne ili plastične posudice pa poklonite najmilijima za Božić!

Sastojci:

  • 80 grama pčelinjeg voska
  • 80 grama bademovog ulja
  • 80 grama kokosovog ulja
  • dvije jušne žlice ekstrakta limuna

Na parnoj kupelji otopite pčelinji vosak i tek tada dodajte bademovo ulje. Ono će pobijeliti u dodiru s voskom, no kako se zagrije postat će prozirno. Sada dodajte kokosovo ulje koje je u krutom stanju ispod sobne temperature. Kada se kokosovo ulje otopi, uklonite smjesu s parne kupelji. Dodajte ekstrakt limuna (ili aromatično ulje u manjoj količini) i promiješajte.

Prelijte tekući balzam u čiste kutijice i ostavite neka se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Ako radite balzame kao poklon, dodajte im ceduljice s imenom osobe ili neki slatki detalj koji im govori kako je to baš za njih.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo