Domaći losion za tijelo od pčelinjeg voska

krema, losion, koza

Maslinovo ulje, pčelinji vosak, kokosovo ulje, vitamin E… doista nema boljih stvari za suhu, oštećenu kožu koja je izgubila vlagu. Osigurajte prijeko potrebnu njegu koži peta, laktova i koljena ovim losionom iz kućne radinosti prema receptu s bloga A Sonoma Garden.

Losion je izrazito hranjiv i njegujuć, a neki će smatrati masni trag koji ostavlja nedostatkom. Iskoristite ga za njegovanje stopala i ruku prije odlaska u krevet.

Sastojci:

  • 240 ml maslinovog ulja
  • 120 ml kokosovog ulja
  • 120 mg pčelinjeg voska u peletima
  • Pet kapsula vitamina E
  • 20 kapi esencijalnog ulja po izboru

U čistu staklenku stavite maslinovo ulje, otopljeno kokosovo ulje (ono je kruto na temperaturi ispod 25 stupnjeva Celzijevih, a na toplijem je tekuće) i pčelinji vosak (ako želite rjeđu teksturu losiona, dodajte manje peleta).

Staklenku uronite u lonac u koji ulijte toplu vodu tako da prekrije tri četvrtine staklenke. Voda ne smije ući u smjesu. Upalite vatru kako bi se voda mogla ugrijati te povremeno promiješajte kako bi se smjesa otopila.

Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi te svakih 15-ak minute promiješajte vilicom smjesu. Kada se losion ohladi na sobnu temperaturu možete dodati ulje s vitaminom E i esencijalno ulje koje će vašem losionu dati miris. 

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!