Ljepota

Ljepota

Grudi su vam obješene? Odmah prestanite raditi ove stvari!

Shutterstock

Njegujte svoje grudi!

Povećanje grudi je jedan od najčešće traženih estetskih zahvata, no možemo li sami nešto napraviti kako bismo sačuvali njihov oblik? 

Možda i nije iznenađenje, ali ipak su najčešći uzrok obješenih grudi genetika i godine starosti. 

Imate male grudi? Dovoljno je razloga zašto ih morate obožavati

“Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i postaje tanja pa je gravitaciji lakše “povući” ih prema dole”, kaže dr. Kremer, ali vrijeme nije jedini neprijatelj – trudnoća, pretilost, gubitak kilograma i ostali faktori mogu utjecati na ovu pojavu, bez obzira kakve gene imate. 

Osim spomenutog i ovo su stvari koje biste trebali izbjegavati ako ih želite ostaviti na mjestu

1. Spavanje na trbuhu

Da, svi znamo da je ovo najudobnija poza spavanja, ali dr. Kremer naglašava da je najgora za ljepotu vaših grudi jer ih tako pritišćete na madrac na nekoliko sati. Spavanje na boku također nije idealno rješenje jer se ligamenti na grudima kroz vrijeme opuste. Za vaše je grudi najbolje spavati na leđima.  

2. Vježbanje

Iako će se svi liječnici složiti da se treba  provesti ozbiljno istraživanje kako bi se provjerilo kako tjelovježba utječe na oblik grudi, ali neki stručnjaci smatraju da vježbe koje uključuju puno pokreta od naprijed prema nazad mogu utjecati na gubitak kolagena u grudima. Kojim god se sportom bavili, najbolja je zaštita kvalitetan sportski grudnjak.

3. Nošenje grudnjaka

Prema rezultatima studije provedene u Francuskoj, “podrška” grudnjaka može oslabiti mišiće koji ih drže na mjestu, ali dr. Kremer smatra da nošenje grudnjaka može spriječiti da se one opuste. Lekcija? Nosite grudnjak ali slobodno ga skinite kada ste kod kuće. 

4. Izbjegavanje kreme sa zaštitnim faktorom

Izlaganje kože lica suncu bez zaštite će sasvim sigurno uzrokovati nastanak bora, a UV zrake imaju isti utjecaj i na grudi. Ljeto stiže, ne zaboravite koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. 

5. Često ste na dijeti

Stalne promijene u kilaži nikako nisu dobre, a posebno za izgled grudi jer svaki put kada mršavite koža na grudima postaje tanja.

6. Pušenje

Generalno je ovo jako loša navika, ali ako trebate još jedan razlog za prestanak, razmislite o izgledu svojih grudi. “Pušili vi 2 cigarete ili kutiju na dan, svakako će to utjecati na smanjen protok krvi do površine kože.

Kasni vam menstruacija? Saznajte koji su ostali simptomi rane trudnoće

Koje je navike potrebno usvojiti da bi vaše grudi ostale čvrste?

Kupite odgovarajući grudnjak 

Ako vam se čini da do danas niste imali pravi grudnjak, posjetite specijaliziranu prodavaonicu gdje će stručna osoba provjeriti nosite li dobru veličinu. 

Vježbajte

Određene vježbe će učvrstiti mišiće koji će učvrstiti tkivo grudi. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo