Koža voli kokosovo mlijeko!

Mlijeko, koza, njega

Namakanje tijela u kokosovom mlijeku ne predstavlja samo uživanciju i priliku za ljenčarenje... riječ je o tretmanu koji nudi desetke pogodnosti, kako za tijelo tako i za kožu.

Ako je vjerovati poznatim svjetskim nutricionistima, svakodnevna konzumacija jedne jušne žlice kokosovog ulja značajno podiže energiju. Osim toga, kokos predstavlja iznimno hranjivi sastojak za kožu i tijelo. Prepoznali su to i brojni domaći i svjetski wellness centri koji u svojoj ponudi imaju tretmane namijenjene hidrataciji i zaštiti kože od isušivanja.

kTako tretmani dubinskog tkiva uključuju masažu toplim kamenjem i vrućim ručnicima te lagano polijevanje toplim kokosovim mlijekom duž kralježnice i nogu.

Znalci tvrde kako kokosovo mlijeko i ulje koži pruža nenadmašive hranjive sastojke, omekšavajući ju bolje od mnogih razvikanih i precijenjenih losiona. Jedan od tretmana koji možete isprobati i kod kuće je maska za tijelo pripremljena od kokosa, riže i eteričnog ulja vetiverta.

Kokosovo ulje nema samo hranljiva, već i medicinski korisna svojstva. Toga su posebno svjesni ljubitelji ayurvedske medicine koji u vrućim ljetnim mjesecima preporučuju nanošenje ulja na stopala i vlasište prije spavanja. Na taj ćete način postići rashlađujući učinak i poboljšati kvalitetu sna. Ovaj trik može pomoći i ženama koje se zbog menopauze bore s napadajima vrućine.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!