Bundeva je ove Noći vještica zabavila mnoge kreativce koji su je izrezbarili i ukrasili. Svo njeno “meso” ne morate baciti – možete ga iskoristiti za proljepšanje svoje kože. Preporučujemo vam mali spa tretman iz kućne radinosti.
Bundeva
obiluje vitaminima C, E i A, te enzimima koji pomažu da koža ostane njegovana i
čista. Kao dodatak svemu tome, ovo narančasto jesensko povrće ima i
hidratizirajuća svojstva – prava formula za njegu kože.
Enzimima
ćete napraviti piling i ukloniti mrtve stanice kože, a samim time otkriti
mekanu i glatku kožu koja će biti nahranjena. Začini će pomoći probuditi
cirkulaciju i prokrviti vašu kožu, a med će se pobrinuti za moguće upale i
dodatno vas hidratizirati.
Osim što nas mirisom podsjeća na nadolazeće božićne blagdane, cimet
poboljšava kognitivne funkcije mozga, pamćenje i krvotok. Dobar je za srce, ali
i za um!
Sastojci:
- mala
bundeva - šalica
jogurta (340 grama) - sok
jednog limuna - jedna
jušna žlica meda - pola
jušne žlice sveže naribanog đumbira - pola
čajne žlice cimeta
Bundevu narežite i
izdubite, a meso stavite u zdjelu s malo vode i zagrijte na štednjaku dok se ne
pretvori u smjesu koja sliči pire krumpiru. Bundevu maknite s vatre, lagano ohladite
i izgniječite prikladnim kuhinjskim pomagalom, te dodajte jogurt, limunov sok,
med, ciemt i đumbir.
Nanesite dobivenu mlaku
smjesu na suho i očišćeno lice i tijelo, a ako želite, možete i kosu nahraniti
ovim bogatim pakungom. Ostavite na sebi deset minuta i isperite toplom vodom.
Obrišite se
tapkajući tijelo mekanim ručnikom i za kraj nanesite hidratantni losion.
K. Horvat