Ljepota

Ljepota

Problematična koža? Prirodno rješenje je nadohvat ruke…

Naša koža svakodnevno je izložena vanjskim utjecajima, koji svakim danom postaju sve opasniji i nepogodniji za naš najveći organ.

Bez obzira na to koliko se pokušavali zaštititi, gotovo je nemoguće spriječiti naš doticaj s vanjskim svijetom i preduhitriti kožna oboljenja. Dodatno, bolestima kože pridonose i ostali čimbenici, kao što su genetika, stres, pušenje, lijekovi, prehrana i slično pa su pojedine kožne bolesti vrlo česta pojava. Zapravo, jako rijetko razmišljamo o našoj koži kao vrlo važnom faktoru u zaštiti našeg cijelog tijela te često nismo niti svjesni njezine uloge. Samim time, često ne pridajemo previše pažnje zaštiti kože, odnosno osvijestimo se tek kada uočimo određene promjene i kada se počnu pojavljivati pojedini simptomi.

Ublažavanje simptoma bolesti

S druge strane, velik broj ljudi svakodnevno se bori s ozbiljnim kožnim bolestima. Njima je, nažalost, već rutina konstantno tretiranje kože s ciljem ublažavanja različitih simptoma. Koliko su kožne bolesti rasprostranjene govori i podatak o postotku svjetske populacije koji boluje od samo jedne kožne bolesti – psorijaze, a to je 1-3%, dok u Hrvatskoj od iste bolesti boluje 1,7% stanovništva. Bolesti kože, kao što su psorijaza, dermatitis i ekcem, često su neizlječive bolesti i mogu se jedino pokušavati ublažiti njihovi simptomi i onemogućiti/usporiti daljnji razvoj.

Upravo zbog toga, oboljeli od spomenutih bolesti u svakodnevnoj su potrazi za što efektivnijim rješenjem kojim će postići što dugotrajnije rezultate, a što je u većini slučajeva vrlo teško jer preparati za liječenje ne djeluju jednako na sve ljude pa potraga može trajati i godinama. Sada imate priliku upoznati se s prirodnim rješenjem koje bi Vam moglo promijeniti život.

Riječ je o Salcuri – liniji prirodnih proizvoda namijenjenima njezi problematične kože i rješavanju različitih kožnih problema.

Salcura je britanski brand razvijen od strane dr. Martina Schielea koji je svoj rad bazirao na principu homeostaze – samoiscjeliteljske i regenerirajuće sposobnosti kože. Njegov cilj bio je ljudima, koji se godinama bore s različitim kožnim problemima, ponuditi alternativu sintetičkim proizvodima, koji su do tada bili jedini proizvodi s određenim rezultatima. Misao kojom se vodio dr. Schiele, a koja je i danas glavni koncept te način razmišljanja pri nastavku oblikovanja branda, je ona profesora Sira Roberta Winstona:

Čovječanstvo nikada nije, niti će ikada kreirati išta kao što je sposobnost samog tijela da se regenerira i zacjeljuje. Sve što mi trebamo jest opskrbiti ga pravim oruđem da bi to činilo.

Da se vratimo u sadašnje vrijeme, brend danas raste i razvija se, a prije koju godinu stigao je i u Hrvatsku. Salcura proizvodi su na prirodnoj bazi, ne sadrže kortikosteroide i nisu testirani na životinjama. Kao vodeći proizvodi istaknuli su se Zeoderm krema i Derma sprej.

Ulje Vučjeg trna  – prirodni izvor masnih kiselina

Glavni i najvažniji sastojak Derma spreja je ulje Vučjeg trna – najbolji prirodni izvor bogatih masnih kiselina, služi za iscjeljivanje, pomlađivanje kože i kao izvrstan izvor kolagena. Zeoderm krema sadrži visoki postotak Zeolita – prirodan materijal koji uspješno uklanja sve toksine iz kože. Njihova formula obogaćena je esencijalnim uljima manuke i maslinovim uljem, ekstraktom čajevca te beta-karotenom. Napravljeni su s ciljem ublažavanja simptoma psorijaze, dermatitisa, ekcema, svrbeža i općenito suhe kože. Preporuča se njihovo zajedničko korištenje – nanosi se sprej koji je namijenjen dubinskom djelovanju, a nakon što se on upije, nanosi se krema koja obnavlja površinski sloj kože.

Uz liniju za odrasle, Salcura nudi liniju namijenjenu djeci, liniju protiv akni i liniju za intimnu njegu, a sve o navedenim proizvodima možete pročitati na web stranici salcura.hr.

Što se tiče dostupnosti, sve proizvode možete naručiti direktno na web stranici salcura.hr ili ih možete potražiti u vama najbližoj ljekarni. Naime, cijeli Salcura asortiman dostupan je i u ljekarnama.

Za kraj, ako i Vi želite postati dio zajednice Salcura zadovoljnih kupaca, a borite se s jednim od kožnih problema i odlučili ste dati priliku novim proizvodima koji su uz to još i prirodni – Salcura je naša topla preporuka.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo