Ljepota

Ljepota

Riješite se zabluda o šminkanju!

Uvijač za trepavice

Jedan od osnovnih beauty “alata” je uvijač za trepavice, međutim, mnoge ga se žene boje koristiti jer su ih plašili kako on može oštetiti trepavice ili da one mogu zbog njega otpasti!

Ako se koristi na pravilan način, uvijač će vašim trepavicama dati novu dimenziju i oči učiniti većima. Trepavice nježno pritisnite uvijačem, zadržite taj položaj dvadesetak sekundi i nježno pustite trepavice. Tek tada nanesite maskaru. Također, važno je ne pretjerivati s korištenjem uvijača i pustiti trepavice neka se malo odmore. Uvijač “čuvajte” za izlazak ili spoj.

Smokey eye

Iako je sam po sebi smokey eye look težak i rezerviran za noć i izlaske (zbog tamnih tonova koji naglašavaju dubinu oka i razmazane crne olovke) možete ga prilagoditi i za nošenje po danu. Zadržite tehniku, samo prilagodite boje. Odaberite neutralnije boje, primjerice bež i svjetlo smeđu boju kapućina ili lila i ciklamastu. Jednako tako, umjesto dva sloja srne maskare nanesite samo jedan.

Crveni ruž

Česta je zabluda kako samo neke žene mogu nositi crveni ruž jer on ne pristaje svima. To naprosto nije istina. Nijansi crvene boje ima isto toliko koliko ima oblika usana, stoga se nemojte ustručavati i odaberite onu koja odgovara vašoj boji kože.

Ako je vaš ten hladniji, odnosno naginje ružičastom tonu koristite crvenu boju koja sadrži u sebi primjesu boje vina, dok je onima sa žućkastim tenom bolji izbor topliji ton s smeđom ili narančastom bazom. Hladno crvena nijansa ruža najbolji je odabir za one blijedog tena.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo