Ljepota

Ljepota

Znate li pravilno njegovati ruke?

Jesu li vaše ruke spremne za oskudnu odjeću koju ćemo uskoro početi vaditi iz ormara? Ako ste ove zime zanemarili svoje ruke, vrijeme je da se posvetite i ovom dijelu tijela.

k1. Omekšajte kožu

Nježna, mekana koža na rukama nije važna samo ljeti. Posebno se na nadlaktici rado stvaraju sitni, crveni pristići ili ljubičaste mrlje koje su posljedica loše cirkulacije. Tri puta tjedno prilikom tuširanja izmasirajte ruke (i cijelo tijelo) grubom rukavicom od biljnih vlakana. Potaknut ćete cirkulaciju i načiniti mehanički peeling. Nakon tuširanja u potpuno osušenu kožu umasirajte hidratantni losion, kremu ili mlijeko za tijelo.

2. Riješite se dlačica zauvijek

Za besprijekorno uredno pazuho najbolje je obratiti se kozmetičarki, koja će voskom ukloniti dlačice. No, za uklanjanje dlačica s lica, umjesto kreme ili voska odaberite trajnu epilaciju. To je moguće načiniti i bezbolno, laserom. Rezultat je trajan, a ako se tretira mala površina dovoljno je tek nekoliko tretmana.

3. Maksimalna vlažnost

Protiv suhe kože, koju trljanje odjećom dodatno isušuje posebno zimi, korisna su pomoć hidratantni i hranjivi preparati za njegu tijela. Nakon jutarnjeg i večernjeg tuširanja pomno se obrišite i na potpuno suhu kožu umasirajte hidratantno mlijeko.

4. Vježbjate s utezima

Ne možete promijeniti oblik ramena i nadlaktica, ali možete učvrstiti mišiće i kožu. Vježbajte svakodnevno s malim utezima od pola ili najviše jednog kilograma i nakon nekoliko tjedana vidjet ćete rezultate.

5. Oponašajte balerine

Djevojke koje se bave plesom dobro poznaju tajnu lijepo oblikovanih ramena i nadlaktica, posebno unutrašnjeg dijela nadlaktice koja se lako opusti. Podignite i istegnite ruke, bočno u visini ramena pa srednjim prstom i kažiprstom držite list tankog svilenog papira. Ostanite koliko god možete u ovom položaju.

k6. Tuširanje umjesto kupanja

Izbjegavajte vruće kupke koje opuštaju kožu. Tuširanje mlakom vodom, posebice ako ga završite malo hladnijom vodom, daje tonus koži i učvršćuje opuštena tkiva. Sami načinite hranjivu kremu koja hrani i učvršćuje kožu ruku, ali i cijelo tijelo. Koristite je za jutarnju i večernju masažu, nakon tuširanja.

7. Plivajte

U vodi ćete najbolje učvrstiti ruke. Izvodite vježbe u vodi ili naprosto plivajte, dvaput tjedno najmanje po petnaest minuta.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo