Ljepota

Ljepota

Preskačite uže za bolje zdravlje i vitku liniju

U samo 10 minuta preskakanja užeta potrošite kalorije kao u 30 minuta trčanja.

Preskakanjem užeta vježbate mišiće ruku, nogu i trbuha, a vježba vrši manji pritisak na zglobove od trčanja. Također, velika prednost je to da možete vježbati i kod kuće. U početku će vam se možda činiti teško i naporno budući da je ovo kardio trening te zahtijeva barem malo kondicije, no, nemojte odmah odustati. Svaki dan pokušajte vježbati što više, počevši sa 20 sekundi prvoga dana.

Prestanak vježbanja negativno utječe na vaš mozak, a imamo i 4 posljedice

Odaberite dobro uže

Obratite pozornost na to da su ručke vijače lagane i od mekanoga materijala kako biste što lakše preskakali i upravljali užetom. Nadalje, mekani, ali ne i glatki materijal pomoći će vam da se ruke ne znoje kako vam uže ne bi skliznulo za vrijeme vježbe. Što se dužine tiče, to mjerite na način da vijaču raširite, sa stopalima stanete na sredinu, a kada uže rastegnete krajevi ručki vam moraju doći točno do pazuha. Ako vam je vijača prekratka nećete uspjeti dovoljno okrenuti oko sebe, a ako je predugačka postoji velika mogućnost da ćete se zapetljati.

SUP – jeste li probali veslati na dasci?

Mršavljenje pomoću vijače

Ovo je tjelovježba za cijelo tijelo i sve mišiće. Prilikom skakanja pokušajte držati mišiće trbuha stisnutima kako biste lakše oblikovali tu skupinu mišića. Budući da zahtijeva rad cijeloga tijela računajte na to da tijekom preskakanja trošite dosta energije pa sat vremena prije unosite dovoljno proteina i ugljikohidrata kako bi vaše tijelo moglo lakše trošiti kalorije i kako biste vi uspjeli duže vježbati, odnosno skakati. Istraživanja pokazuju kako 10 minuta preskakanja vijače troši oko 25 kalorija, pa zašto ne biste počeli odmah?

28 dana izazova daske – jeste li spremni?

Za jake mišiće i jako srce

Preskakanje užeta je kardio vježba i zato prilikom skakanja jačate srce i poboljšavate srčani te krvožilni sustav. Također, 15-20 minuta ove tjelovježbe dnevno ojačati će i dišni sustav budući da je pravilno disanje vrlo bitno kako biste uspjeli što više puta preskočiti ovu prepreku. Trening preskakanja užeta pomoći će vam i oblikovati te ojačati mišićno tkivo jer tijekom vježbe koristite svoju tjelesnu težinu kao otpor, a iako radi cijelo tijelo, najviše jačate mišiće nogu i ruku.

Pogledajte i Video: Gubite kalorije preskakanjem užeta!

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo